Sävehof bortabesegrade franska ligatrean

Med fläckfritt skytte och formidabelt målvaktsspel hade Sävehof inga som helst bekymmer att bortabesegra PAUC Handball. Den franska ligatrean hade i ärlighetens namn ingenting att sätta emot de svenska mästarna.

Partillelaget gjorde allt rätt från start och stack tidigt iväg i ledning. Genom sex olika målskyttar, samt en storspelandes Bertram Obling, tvingade man PAUC, i underläge 2–6, att ta matchens första time-out.

Men fransmännen kunde inte förhindra eller försvaga den gulsvarta dominansen. Bakåt samarbetade gästerna föredömligt och framåt spelade man rutinerat och ungdomligt på samma gång. Flera kontringar signerade Sebastian Spante och Sebastian Karlsson bidrog också.

Som mest ledde Sävehof med åtta bollar i första halvlek. Men en mindre lyckad avslutning gav paussiffrorna 10–16 i Pays d’Aix.

I andra halvlek behöll Michael Apelgrens mannar sitt sex bollars stora övertag. Men efter 42 minuter spelade var man på nytt uppe i åttåamålsledning, denna gång efter mål av Elias Á Skipagøtu. Kort därefter utökade Alexander Westby till 25–16.

Mot slutet slog Sävehof av på takten vilket gav slutresultatet 25–30. Men likväl en taktisk som individuell fullträff i en svår match på förhand.

Sävehof klättrar därmed i tabellen och står nu noterade för två segrar och en förlust i European League 2021/22. Nästa match spelas hemma mot tyska stjärnlaget SC Magdeburg.

PAUC HANDBALL–IK SÄVEHOF 25–30

Målskyttar, IK Sävehof: Rune Schrøder 6, Elias Á Skipagøtu 6, Gzim Salihi 5, Sebastian Karlsson 3, Alexander Westby 3, Sebastian Spante 3, Jonathan Stenbäcken 2, Vetle Eck Aga, Pontus Brolin.