Premiärförluster för IFK och AHK i European League

Trots lovande utgångslägen i halvtid kammade Alingsås HK och IFK Kristianstad hem noll i European Leagues första omgång.

Alingsås HK var först ut av de svenska lagen. Matchen i Estrad Alingsås mot kroatiska RK Nexe kastades igång 18.45.

Efter 45 väl genomförda minuter var AHK i ledning med 19–18. Men den sista kvarten tillhörde gästande Nexe. Anförda av mittnian Janko Kevic sköt de hemmalaget i sank och vann premiären med 27–23.

– Tyvärr var Nexe lite bättre när det skulle avgöras. Jag tycker vi är ett bättre handbollslag totalt sett men de spelade bättre ut efter sina resurser. Det här var surt, menade AHK:s huvudtränare Mikael Franzén till klubbens hemsida.

Bästa målskytt i AHK blev finländaren Benjamin Helander.

I den tyska huvudstaden gick IFK Kristianstad upp mot Füchse Berlin i en sen kvällsdrabbning. Skåningarna var med länge och bjöd upp till bra kamp i första halvlek.

Paussiffrorna skrevs 15–12 till Füchse. Men tyskarna gjorde sedan processen kort med Kristianstad i inledningen av andra halvlek. Med hjälp av en omutlig Dejan Milosavljev mellan stolparna rann ledningen iväg rejält till 24–12.

Till slut skrevs hemmasegern till 30–23. Bästa målskytt i Kristianstad blev högersexan Anton Halén.

Alingsås HK:s matcher i European Leagues gruppspel

20 oktober: RK Nexe, Kroatien 23–27
27 oktober: CSKA Moskva, Ryssland (b)
17 november: Besiktas Aygaz, Turkiet (b)
24 november: SC Magdeburg, Tyskland (h)
1 december: Montpellier HB, Frankrike (b)
8 december: Montpellier HB (h)
9 februari: RK Nexe (b)