Gulsvart kontringskalas i European League

Under tisdagskvällen kastades European League igång. I Partille sprang IK Sävehof hem två premiärpoäng mot BM Logroño La Rioja.

– Det kändes som att allt klickade idag, sade fyramålsskytten Felix Möller till Viaplay efter de imponerande segersiffrorna 43–31.

Efter Ystads IF:s och HK Malmös uttåg i kvalspelet är IK Sävehof enda svenska lag kvar i European League. Partillelaget var direktkvalificerade till gruppspelsfasen i egenskap av SM-guldet i våras.

Under tisdagskvällen gästades de av BM Logroño La Rioja i första omgången. Medan Sävehof var väl pålästa om sina spanska gäster var La Rioja desto mindre förberedda på den gulsvarta kontringsmaskinen.

I paus ledde Sävehof med 23–16, mycket tack vare ett rappt och väloljat försvar- och omställningsspel.

Michael Apelgrens uppmaning inför andra halvlek var enkel.

– Det absolut viktigaste i andra är att fortsätta springa, sade Sävehofs huvudtränare till Viaplay.

Sävehof hade i perioder problem med spanjorernas anfallsspel.

– Spelet med mittsex är de fantastiskt skickliga på. Med skandinaviska ögon ser det ut som smuggelhandboll men det är sjukt genomtänkt, fortsatte Apelgren i halvtid.

Sett över 60 minuter var det inga tvivel om vilka som dominerade premiäraftonen i Partille. I den 40:e minuten kontrade Sebastian Karlsson in 29–21 och drygt fem minuter senare var Sävehofs ledning tio bollar stor.

– Det kändes som att allt klickade idag, även om vi släppte in 31 mål, sade Felix Möller efter slutsignal.

Med segersiffrorna 43–31 har Sävehof fått en perfekt start på European League. Utöver La Rioja stöter man även på PAUC Handball, RK Nexe, SC Magdeburg och RK Gorenje Velenje i gruppspelet, som spelas i hemma- och bortamöten.

Närmast väntar dock seriematch mot HK Aranäs på fredag.

IK SÄVEHOF–BM LOGROÑO LA RIOJA 43–31

Målskyttar, IK Sävehof: Gzim Salihi 9, Elias Ellefsen a Skipagøtu 8, Rune Schrøder 7, Sebastian Karlsson 7, Alexander Westby 5, Felix Möller 4, Olle Ek 2, Jonathan Stenbäcken.