U-landslagsman klar för svenska mästarna

De regerande svenska mästarna Ystads IF rustar vidare för kommande säsong. Under fredagen presenterade klubben 18-årige Mikael Helmersson som sitt senaste nyförvärv. 

Mikael Helmersson ansluter från tyska storklubben SG Flensburg-Handewitt, där han har ingått i klubbens akademi. Moderklubb är dock italienska SSV Brixen.

Sedan 2019 har Helmersson representerat Sverige i både ungdomslandslag och ligalandslag. Vänsternian är uttagen till sommarens U20-EM, tillsammans med bland annat Ystads IF:s Kasper Palmar.

– Mikael är precis den spelartypen som vi letat efter. En hybridspelare som kan spela både M9 och V9. Duktig såväl i man-man-spelet som skyttet utifrån, kommenterar YIF:s huvudtränare Oscar Carlén till klubbens hemsida.

– Jag är jätteglad över att få komma till Ystads IF, det är ett superbra lag med en fin miljö runtomkring och jag är säker på att jag kan både utveckla mig och växa som spelare och person, säger Helmersson själv.

Kontraktet sträcker sig 2025. Ystads IF har sedan tidigare presenterat Ebbe Stankiewicz och Linus Fernebrand som nyförvärv inför säsongen 2022/23.

Arkivfoto: Bildbyrån