Transfernytt: Trio klar för nästa säsong i Karlskrona

I dag gjorde HIF Karlskrona klart med en trio inför nästa säsong i Handbollsligan.

På tränarsidan är det klart att Karl-Johan Lång fortsätter jobbet han inledde i slutskedet av förra säsongen.

– Jag tycker att spelet blev bättre och bättre och vi fick stor utväxling i kvalet där tydligheten i spelet gjorde att vi ganska komfortabelt vann i tre matcher, säger Karl-Johan Lång.

DENNA TEXT KOMMER FRÅN HIF KARLSKRONA

Kontraktet är skrivet på ett år men Karl-Johan Lång ser arbetet långsiktigt, på alla plan.

– Karlskrona har alla möjligheter att ha ett riktigt bra lag i Handbollsligan på sikt. En ny arena på gång, nya arbetssätt för laget och bättre samarbete mellan klubbar både i Karlskrona och Blekinge gör oss starka på sikt. Under sommaren kommer vi dels jobba med fysiken, men också skapa tydliga ramar i vårt spel där fler spelare kommer att bli tvungna att ta ansvar, både på träningar och matcher.

På samma presskonferens presenterade HIF Karlskrona även två bra nyförvärv från Vinslövs HK.

Först ut att presenteras var vänsternian Tobias Nordahl. Han är 23 år gammal, född och uppvuxen i Karlshamn där han spelade handboll i sina ungdomsår. Efter det har han spelat både i division ett och allsvenskan med lag som Åhus och Vinslöv.

– Jag är en vass skytt som förra året gjorde cirka 140 mål. Jag spelar gärna med fart och hoppas att dessa egenskaper skall komma väl till pass i Handbollsligan. Det är dags att ta nästa steg i min karriär och då kändes Karlskrona och Blekinge helt rätt, säger Tobias Nordahl.

Utöver Nordahl presenterade HIF Karlskrona årets första målvaktsvärvning i Marcus Mattsson. Mattsson är 27 år och är även han uppvuxen i 0454-området, men då i Mörrum. Han har efter det spelat i IFK Kristianstad i allsvenskan, för Åhus och senast i Vinslöv. Mattsson beskrivs som en av de bästa målvakterna i division ett.

– Jag är här för att kriga om så mycket speltid som möjligt, även om jag vet att sportgruppen har plan att ta in en förstamålvakt. Det sporrar bara mig och jag har bra koll på spelarna i Handbollsligan vilket kommer att gynna mig. Att komma till Karlskrona och spela inför publiken här, det ser jag verkligen fram emot, säger Marcus Mattsson.

Båda spelarna har signerat kontrakt på 1+1 år.

Bilden: Tobias Nordahl, Karl-Johan Lång och Marcus Mattsson. Foto: Torbjörn Sunesson