Transfernytt: Patrik Fahlgren till Hammarby

Bundesligaproffset Patrik Fahlgren, som representerat det svenska landslaget i två VM och ett EM, flyttar hem till Sverige och blir ny niometersspelare i Hammarby Handboll nästa säsong.

– Jag har alltid varit imponerad på distans av det engagemanget som finns i Hammarby och den supporterkultur som finns runt klubben, säger 31-åringen. 

DENNA TEXT ÄR ETT PRESSMEDDELANDE FRÅN HAMMARBY IF

Mittnian Patrik Fahlgren, född 1985, är fostrad i Sävehof men har de senaste åtta åren spelat i Bundesliga i Tyskland. Att flyttlasset nu går tillbaka hem till Sverige är ett beslut som vuxit fram de senaste åren.

– Jag har saknat det sociala umgänget som jag har i Sverige med familj och vänner. Drömmen var att spela här i Tyskland men nu känner jag att det har räckt. Den största anledningen är dock att jag ska bli pappa till sommaren.

Att det blev just Hammarby Handboll som ny klubbadress tackar Patrik Fahlgren, som skrivit på för tre år, magkänslan – och kompisarna Tobias Karlsson och Michael Apelgren.

– Det var ett beslut som fattades med magen helt enkelt. Jag har fått bra intryck när jag har pratat med Hammarby och personer runt klubben. Tobias och Michael har bara haft bra saker att säga om Hammarby: att det är en rolig klubb att spela för just för det stödet som finns i ryggen.

Hur skulle du beskriva dig själv som handbollsspelare?

– Jag försöker vara en spelfördelare och försöker spela med ganska mycket skalle. Jag vill gärna hålla i det som händer på planen och hjälpa till att sätta medspelare i bra lägen.

Både i Sävehof och Melsungen har Patrik Fahlgren varit med om två fantastiska handbollsresor. Sävehof som med unga talanger lyckades bygga ett lag som så småningom lyckades vinna SM-guld två år i rad. Och Melsungen som låg i nedre delen av tabellen för att sedan ta en Europaplats. Dessutom har han spelat i det svenska handbollslandslaget, senast i VM i Qatar 2015.

– Jag hoppas kunna vara med och bidra till att Hammarby flyttar fram positionerna från där klubben står idag och tar sig upp i tabellen igen. Jag vill gärna hjälpa till med mina erfarenheter och alla de idéer som jag samlat på mig genom åren.

Hammarby Handbolls manager Kalle Matsson är nöjd med den klassvärvning som Patrik Fahlgren är.

– Det är oerhört roligt att vi har lyckats rekrytera en spelare av den digniteten. Han kommer att bli en stor och viktig del i vår satsning framåt. Han kommer att bidra väldigt mycket med sina kvaliteter i spelet men även vara en bra hjälp för många av våra unga spelare med sin erfarenhet och kunskap, säger Kalle Matsson.

Patrik Fahlgren själv ser nu fram emot att flytta hem till sitt nya familjeliv i Sverige och sin nya handbollsadress Eriksdalshallen.

– Förväntningarna jag har är att vi går in i nästa säsong med engagemang och stor vilja att ta oss vidare och att vi ska göra det så bra vi kan med de förutsättningar vi har. Jag ser fram emot att få representera Hammarby som är en kultförening i Sverige med allt vad det står för.

Foto: Bildbyrån