Transfernytt: Joakim Larsson klar för Sävehof

Från IFK Skövde gick resan till Tyskland och Bundesliga med spel i TV Großwallstad, VfL Gummersbach och GWD Minden innan Joakim Larsson nu är tillbaka i Sverige och IK Sävehof.

DENNA TEXT KOMMER FRÅN IK SÄVEHOF

Joakim Larsson är en duktig linjespelare som spelar både anfall och försvar. Under sina år i Tyskland har han klarat sig ifrån skador och har aldrig missat en match. Joakim har flera gånger blivit uttagen i omgångens lag, senast i november 2016 när han gjorde nio mål mot Magdeburg. När Joakim nu ansluter till Sävehof kommer han in i ett lag som blandar erfarna spelare som Johan JakobssonJonas Larholm, Per Sandström och Victor Fridén blandat med unga heta talanger som Gzim Salihi, Jonathan Edvardsson, Marcus Aggenfjord och William Bogojevic.

– En härlig förstärkning. Vi får en tvåvägsspelare som är bra i alla faser av spelet. Med sin rutin kommer han att hjälpa laget inte minst med sin attityd och vilja. Vidare blir han en till som visar vägen för våra unga talanger i deras utbildning. Vi är mycket nöjda med att vi lyckats knyta till oss Jocke, säger Robert Wedberg.

– En fantastisk möjlighet och jättespännande, det är ju en helt annan liga än den jag lämnade för nio år sedan. Jag försöker följa med så mycket det går via nätet och Handbollsligan har blivit väldigt bra de senaste åren. Sävehof står ju för mycket tradition och är en klubb med hjärta som verkligen bryr sig om sina spelare och samtidigt var familjen färdiga med Bundesliga och redo att testa något nytt. Jag har en tysk fru och min dotter är född i Tyskland så det var ett bra läge att få in lite miljöombyte just nu. Jag hoppas jag kan tillföra mycket rutin och erfarenhet från mina utlandsår, säger Joakim Larsson

– Joakim är en kille som spelar på hög nivå, med en grym erfarenhet, en bra person och lojalitet till laget som få andra. Ger alltid 100 % och kommer visa det många gånger i Partille Arena, säger Anders Eliasson.

Namn: Joakim Larsson
Ålder: 34
Född: 840107
Moderklubb: HP Skövde 90
Position: M6
Längd: 196 cm
Vikt: 100 kg
Landskamper: 26U