Transfernytt: Axel Franzén klar för Skövde

IFK Skövde Handboll har gjort klart med mittsexan Axel Franzén och därmed lagt ytterligare en pusselbit till truppen inför kommande säsong.

– Axel är en stor och stark spelare med stora ambitioner som vi tror mycket på, säger IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand.

DENNA TEXT KOMMER FRÅN IFK SKÖVDE

Axel kom till Skövde tidigt på försäsongen och det dröjde inte många träningar innan både klubben och Axel var överens om en fortsättning.

– Det kändes bra från början och jag kom direkt in i laget och gänget, säger Axel som fyller 21 år i november. Han har redan flyttat till Skövde och kan alltså delta i försäsongsträningen i nya klubben fullt ut.

Moderklubben är Lysekils HK. När det var dags för gymnasiet flyttade Axel till Uddevalla och där blev det fyra säsonger i Kroppskultur. Senaste säsongen har det alltså varit Drott i Halmstad.

– Det ska bli kul att prova på elitserien och jag tycker att Skövde har ett spännande lag på gång. För egen del ser jag stora möjligheter att utvecklas både som person och spelare.

Under senaste säsongen ökade den 189 cm långe Axel på matchvikten med tio kilo.

– Nu pekar vågen på 96 kg, men jag ska med mer muskler upp till 100 igen.

Handboll har alltid varit sporten nummer ett för Axel och det har alltid handlat om positionen som mittsexa. Han kommer från en riktig handbollsfamilj där givetvis pappan Thomas – välkänd som både spelare och tränaren – spelat stor roll.

Patrik Liljestrand ser Axel som en ung och lovande spelare som är träningsvillig.

– Att vi får lite bohuslänsk granit känns också rätt, säger IFK-tränaren med samma rötter som senaste nyförvärvet…

Lärlingskontrakt

IFK Skövde har också tecknat nya lärlingskontrakt för Anton Ullman, Petter Andersson, Pål Ahlmark, Martin Pedersen och Axel Dahlman.