Svensk trippel i Europaspelet

Samtliga svenska lag i Europacupspelet under helgen besegrade sina motstånd. Sävehof plockade fjärde raka tvåpoängaren i Champions League, medan HK Malmö och Alingsås HK säkrade avancemanget till nästa runda i EHF-cupen respektive Challenge Cup. 

Först ut i helgen var IK Sävehof som tog en imponerande skalp borta mot Tatran Presov i Champions League-gruppspelet. Slutresultatet skrevs 28–23 till Sävehof, som bars fram av Gzim Salihi på högernio. Succémannen stod för hela elva fullträffar och är därmed fem mål bort från skytteligaledningen i Champions League.

HK Malmö hanterade bortaresan till Island väl och slog Selfoss med siffrorna 31–29. Det sammanlagda resultatet skrivs 64–56 till Malmö, som därmed går vidare till den tredje kvalomgången. Bästa målskyttar för skåningarna blev Hampus Olsson och Magnus Persson med sju mål vardera.

Med ett försprång på tolv bollar satt Alingsås säkert till inför returmötet mot Käerjeng. AHK gjorde dock jobbet i Luxemburg och vann med 36–31. Andreas Lang stack ut i offensiv bemärkelse och satte sju av sju.