Skräll i Partille – Lugi tog hem första kvartsfinalen

LUGI i allmänhet och Victor Hedberg i synnerhet gjorde en alldeles strålande bortainsats och slog IK Sävehof med uddamålet i Partille. Det betyder att de vinröda nu har tagit ledningen i kvartsfinalserien med 1–0.

Det var en av säsongens mest underhållande matcher. Lugi HF och IK Sävehof spelade högkvalitativ handboll och stångades svettiga i 60 minuter.

Men till slut var det de vinröda som drog det längsta strået. Mycket tack vare en glimrande Hugo Forsberg och ett följsamt vinrött försvarsspel. Men inte minst Victor Hedberg som var rena rama väggen i mål.

– Hans sista tio minuter var enorma, menade Marc Uhd efter slutsignal.

LUGI:s huvudtränare fortsatte:

– Jag vet inte hur många räddningar han har. Men jag blev riktigt imponerad. Sen var försvarsspelet mycket bra. Jakob Söderberg har inte många minuter i slutspel men han gjorde det riktigt bra mot Elias Á Skipagøtu.

Det var annars ett LUGI som fick spela i motvind. Ett tidigt rött kort på Steven Plucnar Jacobsen satte gästerna i en jobbig sits.

Sävehof å andra sidan spelade fint anfallsspel i första halvlek. Elias Á Skipagøtu gjorde åtta mål och briljerade precis som han gjort hela grundserien.

Men i paus menade Sebastian Karlsson till CMore att hemmalagets försvarsspel kunde höja sig ett par snäpp:

– Vi låter dem få för långa spelföljder. De får spela lite för bekvämt på deras villkor, menade högersexan då.

14–16 skrevs halvtidssiffrorna i Partille.

I andra halvlek växte sig Victor Hedberg större och större. Men även Lugis defensiva pjäser som fick fullträff efter fullträff på Sävehofs anfallsspel.

– När det blev jämnt mot slutet blev det jobbigare för oss. Vi gjorde inte en tillräckligt bra match, menade Sävehofs huvudtränare Michael Apelgren.

– Jag är mest nöjd med vår karaktär och vårt försvarsspel. Det var hög nivå på spelarna idag, kommenterade Uhd.

Det avgörande målet kom från Theo Übelackers vänsternäve. Med två sekunder kvar sköt han in 24–25.

– Vi ska vara stolta över prestationen idag. Men detta var bara en match. Nu ska vi njuta ikväll och imorgon innan hårt jobb väntar på måndag, avslutade Uhd.

Kvartsfinal 2 i Lund spelas om en vecka på lördag.

IK Sävehof – LUGI 24–25 (16–14)

Målskyttar, IKS: Elias Á Skipagøtu 8, Rune Schrøder 4, Sebastian Karlsson 4, Sebastian Spante 3, Emil Berlin 2, Felix Möller 2, Simon Möller.

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 9, Hugo Forsberg 5, Rasmus Nilsson 3, Isak Persson 3, Theo Übelacker 2, Axel Andersson, Jakob Söderberg, Adrian Hesslekrans.

KVARTSFINAL 1

26 mars, 16.00: IK Sävehof–Lugi HF 24–25
2 april, 16.00: Lugi HF–IK Sävehof
10 april, 15.30: IK Sävehof–Lugi HF
Ev. 19 april, 19.00: Lugi HF–IK Sävehof
Ev, 22 april, 19.00: IK Sävehof–Lugi HF

Foto: Bildbyrån