Säsongens första kryss i Partille

Torsdagens möte mellan IK Sävehof och IFK Skövde blev en rysare. Efter Skövde-ledning i stort sett hela andra halvlek lyckades Sävehof knipa en poäng. 

– Till slut är det vi som vinner en poäng, kommenterade Simon Möller i Sävehof. 

Säsongens första oavgjorda resultat i Handbollsligan är ett faktum. Torsdagskvällens drabbning mellan IK Sävehof och IFK Skövde slutade helt lika 26–26 (11–11).

Båda lagen hade svårigheter att göra mål i första halvlek. Burväktarna Simon Möller och Victor Skjellerup Bang bidrog i hög grad till underhållningen i Partille Arena, som denna kväll besöktes av 2 300 åskådare.

Efter paus var det gästande Skövde som tog tag i taktpinnen. Skaraborgarna gick från 12–12 till ledning 15–12 och skaffade sig ett viktigt försprång i målprotokollet.

Måltjuven och linjebjässen Rex Blom utmärkte sig framåt och noterades för elva mål totalt, varav flertalet kom på retur.

– Det är nog första gången han gjorde tvåsiffrigt. Hade jag tippat på elva mål på Rex Blom hade jag nog fått rätt bra betalt, skojade Skövdes huvudtränare Henrik Signell efter slutsignal.

Bakom Sävehofs upphämtning i andra halvlek låg gott målvaktsspel från Möller, effektivt 7-6 spel i anfall samt en orubblig lagmoral.

– De flesta här inne trodde nog på noll poäng. Men vi visade fantastisk moral, sade Simon Möller som i övrigt tycker att laget har mycket att jobba på.

– Ja, vi var för mesiga ibland och gjorde det för dåligt i förarbetet med Rex Blom. Det var ganska mycket emot oss i marginalerna.

Lagom till slutminuterna var Sävehof ikapp. Till slut kom man nästan förbi Skövde när man i sista anfallet hade chans att göra 27–26.

– Lite surt att vi inte tog två poäng inför den här fantastiska hemmapubliken. Men till slut var det vi som vann en poäng. Skövde hade den här matchen egentligen, erkände Möller som noterades för 38% i räddningsstatistik.

Skövdes huvudtränare Signell instämde i Möllers analys:

– Så som matchen utvecklade sig känns det helt klart som en förlust. Men Sävehof är skickliga och starka i slutskedena, vilket de visade idag.

Den tappade poängen till trots är Signell tämligen nöjd med Skövdes säsongsstart.

– Tre poäng mot Hammarby och Sävehof är absolut godkänt. Jag tycker vi har mycket att ta med oss och dra nytta av framöver.

För Sävehof väntar ny match redan på lördag. Då ställs man mot Alingsås HK i ett spännande E20-derby.

– Det är alltid roligt att möta Alingsås borta, menar Möller.

Ni har bara en vilodag…

– Ja. Vi får ta hand om kropparna nu. Man får försöka somna så fort man kommer hem nu. Men vi är ganska vana vid tätt matchande. Vi har inga ursäkter.

Är det fördel Alingsås som har en vilodag mer?

– Ja, det ska man inte sticka under stol med.

OLOF THYRELIUS ERICSON

IK SÄVEHOF–IFK SKÖVDE 26–26 (11–11)

Målskyttar, IK Sävehof: Sebastian Karlsson 8, Felix Möller 5, Alexander Westby 4, Pontus Brolin 3, Marcus Lennernäs 3, Lasse Pedersen, Oli Mittun, Gzim Salihi.

Målskyttar, IFK Skövde: Rex Blom 11, Bjarni Valdimarsson 4, Kristian Svensson 3, Viktor Hallén 2, Jonas Samuelsson 2, Adam Ljungquist 2, Fredrik Mossestad, Jesper Jensen.

OMGÅNG 2

Tis 20 sep: OV Helsingborg–Önnereds HK 27–29
Tis 20 sep: Lugi HF–Eskilstuna Guif 36–33
Ons 21 sep: Hammarby IF–Alingsås HK 29–25
Ons 21 sep: Ystads IF–Redbergslids IK 29–33
Ons 21 sep: HK Aranäs–IFK Kristianstad 28–32
Tor 22 sep: HK Malmö–IF Hallby 34–31
Tor 22 sep: IK Sävehof–IFK Skövde 26–26

Foto: Bildbyrån