Så spelas kvartsfinalerna

224 grundseriematcher är spelade – nu är det dags för slutspel. IFK Kristianstad, LUGI HF och Redbergslids IK har i kväll gjort sina slutspelsval. 

IFK Kristianstad fick i egenskap av seriesegrare välja slutspelsmotståndare först och hade att välja mellan åttan Ystads IF och Eskilstuna Guif. Valet föll på det senare laget. IFK-tränaren Ola Lindgren motiverade:

– Vi har vägt för- mot nackdelar och så finns det ju en viss Kim Andersson i Ystad också. Ett derby i en kvartsfinal handlar inte så mycket om handboll, utan det är mer heta känslor och vi vill spela handboll.

Näst på tur att välja var tvåan LUGI HF som hade att välja mellan Ystads IF och IK Sävehof. Tränaren Tomas Axnér om valet:

– Vårt val blir Ystads IF, det blir ett Skånederby. Vi hade gärna valt lag högre upp i tabellen än vi fick. Dels vägde resorna in, dels att det blir ett derby. Jag tror att det kommer att bli en upplevelse.

Sist ut att välja var Redbergslids IK och tränaren Jasmin Zuta, som hade att välja mellan två derbymotståndare: IK Sävehof och Alingsås HK.

– Vi väljer att möta Sävehof. Det är två oerhört tuffa lag och det är väldigt lite som avgör, men vi har kommit överens gemensamt i truppen.

För HK Malmö, som slutade fyra i tabellen, återstod därmed Alingsås HK.

DANIEL VANDOR

PRELIMINÄRA DATUM FÖR KVARTSFINALERNA

Kvartsfinal 1: 12–14 april
Kvartsfinal 2: 15–17 april
Kvartsfinal 3: 18–23 april
Ev kvartsfinal 4: 24–26 april
Ev kvartsfinal 5: 27–29 april