Önnered tog säsongens första tvåpoängare

Handbollsligans premiär slutade med västsvenskt jubel. Göteborgslaget Önnereds HK vann borta mot HK Malmö i Baltiska hallen.
– Det är skönt att ha premiären avklarad, kommenterade niomålsskytten Andreas ”Stycket” Nilsson som gjorde sin seriedebut i Önnered i kväll.

Slutresultatet skrevs 27–30 (14–19) inför 936 åskådare i Malmö. Det var gästande Önnered som hade kommandot i matchen från start till slut. Faktum är att hemmalaget Malmö aldrig kom upp i ledning.

Framför allt gjorde bortalaget en stark första halvlek. Med en ostoppbar Andreas Nilsson på linjen gjorde Önnered stundtals vad man ville i uppställt anfallsspel. 19 gjorda mål före halvtidsvilan talade sitt tydliga språk.

– Vi är verkligen inte nöjda. 19 mål är alldeles för mycket, sade Malmös försvarstrea Hugo Stuivers i paus.

Landslagsmeriterade Nilsson var matchens gigant. Totalt blev det nio mål från Trelleborgssonen. Efter slutsignal fick han välförtjänt pris som bortalagets främste aktör.

– Det är härligt att vara tillbaka i svensk handboll. Det är skönt att ha premiären avklarad. Gött med vinst, även om vi inte riktigt kom upp i nivå, summerade Nilsson.

Premiäromgången i Handbollsligan herr rullar vidare på fredag kväll. Då spelas fyra matcher. Bland annat möter nykomlingarna OV Helsingborg fjolårets SM-finalister Ystads IF (19.00).

OLOF THYRELIUS ERICSON

HK MALMÖ–ÖNNEREDS HK 27–30 (14–19)

Målskyttar, Malmö: Hugo Stuivers 5, Alfred Olsson 5, Rasmus Thorbjörnsson 4, Arvid Johansson 3, Felix Montebovi 3, Tim Hilding 3, Love Sundewall 2, Hampus Nygren, Malte Månsson.

Målskyttar, Önnered: Andreas Nilsson 9, Markus Thorbjörn 6, Måns Fredriksson 4, Jesper Filén 4, Pelle Segertoft 3, Pontus Zetterman 3, Hugo Forsberg.