Malmö tappade ledning till kryss

Åtta gjorda mål och lika många målgivande passningar. Kvällens främste aktör i Baltiska hallen var utan tvekan hemmalagets gigant Truls Grøtta. Men trots detta kunde HK Malmö ej vinna hemma mot Amo HK. En sen upphämtning av smålänningarna gav slutresultatet 28–28 (15–13).

Norrmannen Truls Grøtta kom till HK Malmö inför förra säsongen från Halden. Debutåret gick som på räls för mittnian och han var högst bidragande till att Malmö åter spelade SM-slutspel.

I kväll visade han framfötterna på nytt. 27-åringen var i vanlig ordning produktiv: 16 poäng talade sitt tydliga språk.

Det var också Grøtta som utökade till 28–24 i den 52:a minuten. Där och då talade det mesta för två säkra hemmapoäng.

Men gästande Amo vägrade att ge sig, och med bara tre minuter kvar att spela var ställningen 28–27. Hos bortalaget var det dansken Mathias Pedersen och islänningen Arnar Birkir Halfdansson som utmärkte sig. Sammanlagt gjorde de elva mål och tio assist.

Slutresultatet skrevs 28–28 (15–14). Det sista målet gjordes i minut 59 av ovan nämnde Halfdansson.