Ljungquist och Burud sköt Bajen i sank

Premiäromgången avslutades i Eriksdalshallen på Södermalm där hemmalaget Hammarby IF gästades av IFK Skövde. Gästerna från Skaraborg var bäst över 60 minuter och vann 31–28 (15–15).
– Detta är ingen lätt bortamatch så jag är supernöjd över killarnas insats, sade Skövdes huvudtränare Kristian Svensson efter slutsignal.

Faktum är att detta var Skövdes andra seger över Hammarby den här veckan. I måndags eliminerade de Stockholmslaget i ATG Svenska cupens åttondelsfinal efter bortaseger i Stockholm. Då skrevs slutsiffrorna 24–33 (14–15).

Likt måndagens match var det jämnt i paus. 15–15 löd dagens halvtidsresultat. Men precis som senast var det alltså gästande Skövde som gjorde ett ryck i andra halvlek. Fyra raka mål gav ställningen 15–19, och därefter var Hammarby aldrig nära någon kvittering.

Bästa målskyttar i Skövde blev niometersspelarna Jonas Burud (sju mål) och Adam Ljungquist (sex mål). Ett annat glädjeämne var unge Arvid Uusvoog. Kantspelaren, som är utlånad från IK Sävehof, gjorde ett mål i sin ligadebut för Skövde. I hemmalaget blev Oliver Wigmark målbäst med åtta kassar.

Dagens andra match spelades i Märsta där nykomlingarna Skånela IF utmanövrerades av de regerande svenska mästarna IK Sävehof. Partillelaget vann med 39–29 i Vikingahallen. Simon Lindberg blev målbäst i Skånela som alltså spelade sin första match i herrarnas högsta serie sedan nedflyttningen våren 2013.