Kristian Stranden: ”Bra form just nu”

Obesegrade och övertygande. IFK Skövde kan ta fjärde raka segern mot Ystads IF på tisdagskvällen.
– Vi har en god bredd och spelar med variation. Vi har en bra form just nu, säger den norska skytten Kristian Stranden.

IFK SKÖVDE–YSTADS IF
TISDAG 29 SEPTEMBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Efter tre omgångar spelade återfinns kamratföreningarna IFK Skövde och IFK Kristianstad längst upp i tabellen. Båda står på sex poäng och således full pott.

För Skövde har segrarna radats upp mot Alingsås HK, Eskilstuna Guif och Hallby. De sistnämnda var närmast att ta poäng av västgötarna. Slutresultatet i Jönköping skrevs 25–24 till gästerna.

– Vi spelade kanske inte jättebra men vi visade att vi har en bra moral. Det är en god egenskap att ta två poäng på en dålig dag, menar norrmannen Kristian Stranden som leder den interna skytteligan i Skövde med 19 mål.

Vad säger du om din egna säsongsinledning?

– Jag tycker de två första matcherna gick bra. Men senast var det lite för dåligt. Men totalt sett är jag nöjd, fortsätter vänsternian.

Du gör din andra säsong i klubben. Hur väl trivs du i Skövde?

– Jag trivs väldigt bra. Det är en jättefin klubb med ett gott gäng.

Ni har varit lediga sedan i onsdags. Vad säger du om träningsdagarna sedan dess?

– De har varit bra. Vi har fått träna lite extra på vårt anfallsspel och fått lite mer grundträning. Det har varit fina träningsdagar för laget.

Varför leder ni serien?

– Vi har ett bra lag. Vi har en god bredd och spelar med variation. Det var en bra försäsong för oss. Vi har en bra form just nu.

Inför säsongen plockade Skövde in Henrik Signell som ny tränare. Den tidigare förbundskaptenen ersatte Jonas Wille som lämnade Skaraborg för danska Mors-Thy.

– Henrik är ganska lik Jonas som tränare. Men vi har fått in några nya idéer i både anfall och försvar. Jag tror vi kan bli ett snäpp bättre än förra året.

Kan du utveckla?

– Vår playbook håller vi för oss själva men vi använder oss av en taktik för att spela på lagets styrkor. Sedan kan vi också variera den taktiken från match till match.

Kan ni vinna serien?

– Ja, det tycker jag. Vi ska vara med i toppen åtminstone. Vi är ett av de bästa lagen men det är en lång säsong. Vi får se. Men själva tror vi att vi har det som krävs.

Din kollega på vänsternio Richard Hanisch har missat säsongsinledningen till följd av skada. Vad är status på honom just nu?

– Han och Matias Helt Jepsen är tillbaka i träning. Båda två kanske är med på match, kanske inte. Men tränar handboll gör de i alla fall.

På tisdagskvällen gästas IFK Skövde av Ystads IF. Skåningarna förlorade i fredags hemma mot Alingsås HK och är därmed i behov av två poäng för att ha närkontakt med den absoluta toppen.

– Som alltid har vi inställning att vinna matchen. Men de förlorade mot Alingsås och kommer säkert hit väldigt revanschsugna. De kommer att spela bättre på tisdag. Det blir en spännande match.

Vem har ni pratat om i Ystads IF?

– Vi har pratat lite om Ludvig Hallbäck. Han gör mycket mål och har goda färdigheter, avslutar Stranden.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Skytteligan

1. Ludvig Hallbäck, Ystads IF, 22 mål
Isak Persson, Lugi HF, 22
Rasmus Thorbjörnsson, HK Aranäs, 22
4. Viktor Hallén, Lugi HF, 20
5. Olafur Gudmundsson, IFK Kristianstad, 19
Kristian Stranden, IFK Skövde, 19
Henrik Tilsted, IK Sävehof, 19
Karl Wallinius, Lugi HF, 19
9. Benjamin Helander, Alingsås HK, 18

Foto: Bildbyrån