Karl Wallinius: ”Då står vi i semi”

På påskafton har Lugi chansen att slå ut Ystads IF och avancera till semifinal. Då gäller det att njuta menar Karl Wallinius som lämnar Lund för Montpellier i sommar.
– Det är ju lite surrealistiskt. Det var inget man trodde inför säsongen, säger storskytten
.

LUGI HF–YSTADS IF
ONSDAG 3 APRIL 16.00
SÄNDS PÅ CMORE

Det står 2–1 i matcher till Lugi i kvartsfinalsserien mot Ystads IF. En matchserie där de flesta lade favoritskapet på serietvåan YIF.

– Det är ju lite surrealistiskt. Det var ju inget man trodde på inför säsongen, säger Karl Wallinius vars Lugi nu alltså har matchboll. Vid seger på påskafton är man vidare till semifinal.

– Jag tror vi njuter av det. Även om vi har höga förväntningar på oss själva, fortsätter storskytten som tillsammans med Simon Sejr fällde avgörandet i kvartsfinal 3.

Vad är det som gör att ni har presterat så bra i slutspelet?

– Jag tror en viktig nyckel är att vi har kunnat gå runt på många spelare. Vi har inte kört slut vilket är viktigt i jämna matcher. Det blir också en trygghet att få lite andrum. Det tar bort pressen att vissa personer måste göra ”det”. Vi kan släppa bollen till vem som helst och han snurrar upp sin gubbe. VI har ett starkt kollektiv. Marc (Uhd) och Nemanja (Milosevic) har också varit duktiga på att dra nytta av allas spetskompetens.

Vilken är din spetskompetens?

–Det är nog skottet. Det har alltid varit det.

Hur viktigt är det att ha en spetskompetens? Vill du alltid vara skytten i laget?

– Det är viktigt. Man kommer långt med en spetskompetens. Sen är ju världseliten ganska mångsidiga. Det gör dem till världselit. Men vissa spetskompetenser är bra för vissa personer, menar Wallinius som efter säsongen lämnar Lugi för Montpellier.

– Det ska bli roligt. Men jag vill ta vara på tiden jag har kvar i Lund med kompisar och familjen.

Du skadade ditt knä och kurerade i Montpellier. Hur gick det till?

– Det blev fem veckor i Frankrike. Jag började på hotell och flyttade sen till lägenhetshotell. Jag hann komma in i en slags rytm. Jag körde mycket rehab på cykeln och stärkte mitt vänstra lår som innan dess var svagare än mitt högra. Det utgjorde en viss skaderisk.

Du fick inte bo hos Lucas Pellas?

– Haha, nej. Men jag fick spendera några kvällar där.

Vilket är det största hindret för er på lördag?

– Bra fråga. Det är nog oss själva om jag ska vara ärlig. Vi har det i egna händer. Får vi en fullträff står vi en semi. Men spelar vi som i match 2 utan vilja och inspiration förlorar vi. Så enkelt är det.

OLOF THYRELIUS ERICSON

KVARTSFINAL 2

17 mars: Ystads IF–Lugi HF 31–34
25 mars: Lugi HF–Ystads IF 15–24

31 mars: Ystads IF–Lugi HF 23–25
3 april: Lugi HF–Ystads IF

Ev 6 april: Ystads IF–Lugi HF

Foto: Bildbyrån