Julius Lindskog Andersson: ”Ingen press på oss”

Ystads IF laddar för säsongens hittills tuffaste uppgift. Tyska TSV Hannover-Burgdorf kommer på besök till Ystad Arena för att inleda kvalet till European Leagues gruppspel.
– Det finns absolut möjligheter för oss att vinna mot Hannover, menar mittnian Julius Lindskog Andersson inför lördagens kvalmatch. 

YSTADS IF–TSV HANNOVER-BURGDORF
26 AUGUSTI 16.00

Ett spännande möte stundar mellan fjolårets svenska ligatrea Ystads IF och tyska ligasexan Hannover-Burgdorf. Enligt YIF:s nyckelspelare Julius Lindskog Andersson ligger pressen på tyskarna.

– Det är alltid kul att möta ett så bra motstånd. Det är ingen press på oss, utan vi ska bara fokusera på vårt spel och göra så gott vi kan. Sen får vi se om det går vägen, menar Lindskog Andersson som svarade för 78 mål och 76 assist för Ystad i Handbollsligan säsongen 2022/2023.

I Europacupspelet noterades han för 41 fullträffar. Ystad, som deltog i fjolårets upplaga av European League i egenskap av regerande svenska mästare, gick till åttondelsfinal i turneringen.

– Det var skitkul att delta i European League i fjol. Man fick möta lite annat motstånd än lagen hemma i Handbollsligan. Det var en jätterolig erfarenhet.

YIF:s stora skalp i fjol var hemmasegern i gruppspelet mot SG Flensburg-Handewitt. Det tyska stjärnlaget, med bland andra Jim Gottfridsson i laget, slutade nio poäng före TSV Hannover-Burgdorf i den tyska högstaligan.

Förra året lyckades ni välta självaste Flensburg i Europacupspelet. Vad krävs för att ni ska göra detsamma mot Hannover?

– En extremt bra prestation. Det finns absolut möjligheter för oss att vinna mot Hannover. Men det är ett väldigt bra lag. Det kommer bli tufft för oss både försvar- och anfallsmässigt, fortsätter Lindskog Andersson som vittnar om en spelargrupp i harmoni efter två inledande vinster i ATG Svenska cupens gruppspel.

– Det var två stabila matcher. Det är viktigt för oss att ha två tävlingsmatcher i benen inför det här kvalmötet, konstaterar mittnian.

I Hannover återfinns två svenska spelare; Jonathan Edvardsson och Adam Nyfjäll. Returmötet mellan Hannover och Ystad spelas i Tyskland lördag 2 september klockan 18.30. Vinnaren av dubbelmötet är klar för gruppspelet, där IK Sävehof och IFK Kristianstad sedan tidigare är direktkvalificerade.

OLOF THYRELIUS ERICSON

YSTADS IF, EUROPEAN LEAGUE

Kvalomgång 1:
26 augusti, 16.00:
 TSV Hannover-Burgdorf, Tyskland (h)
2 september, 18.30: TSV Hannover-Burgdorf (b)

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån