Jack Thurin: ”Finns alltid där i bakhuvudet”

Två hungriga lag gör upp om två poäng i Skövde på onsdag kväll. Vi tog ett snack med hemmalagets Jack Thurin som berättar om revanschlustan inför mötet.
– Att tappa en åttåamålsledning som OV gjorde sist är inte jätteskönt. Men jag hoppas att vi har mest vilja, berättar Jack Thurin i hemmalaget.

IFK SKÖVDE–OV HELSINGBORG
ONSDAG 28 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Efter en stabil säsongsinledning med nya tränaren Henrik Signell har poängskörden blivit allt skralare för IFK Skövde. Förlust mot både Önnereds HK och Redbergslids IK samt oavgjort borta mot IFK Ystad utgör de tre senaste resultaten.

Den interna skytteligaledaren och landslagsrutinerade Jack Thurin önskade att matcherna duggade tätare för tillfället.

– Just nu när vi är i den tunga fasen önskar jag att det vore lite tajtare spelschema. Det är gött att spela direkt när man är missnöjd, berättar Thurin som tillsammans med laget har haft en hel träningsvecka sedan krysset borta mot IFK Ystad.

– Ystad-matchen var ett steg framåt för oss. Men sammanfattningsvis har det varit olika grejer som stört oss. Mot RIK var vi dåliga framåt och satte inte dit bollen, medan mot Önnered var vi svaga bakåt. Vi har ett såpass bra lag så vi ska kunna vinna mer.

Känner du någon press inför onsdagens match mot tabelljumbon OV?

– Nej, ingen press. Vi vet att vi ligger bättre till i tabellen än dem. Jag tycker vi är ett bättre lag, även om Helsingborg också är starka på pappret. De har underpresterat lite, men vi satsar självklart för att vinna.

Trots en pluskvot på sju mål ligger OV Helsingborg sist i tabellen. Senast föll man snöpligt hemma mot Alingsås HK efter att ha lett med åtta mål i andra halvlek. Det var skåningarnas fjärde raka förlust.

– Man vet själv hur det är att tappa ledningar. Att tappa så stort som OV gjorde sist är inte jätteskönt. Då finns det alltid där i bakhuvudet. Vi ska försöka dra nytta av det och bara köra på. Jag hoppas att vi har mest vilja, fortsätter Thurin.

Nästa vecka ska du på samling med ligalandslaget i Göteborg. Hur går tankarna?

– Det ska framförallt bli väldigt roligt att vara med igen. Det är kul att det sker någonting på landslagsnivå och att man fått träffa gamla polare från ungdomslandslagen. Jag hoppas det blir bra träningar. Sen vet jag inte om det blir några matcher.

Nyligen skrev Skövde nya kontrakt med Matias Helt Jebsen, Fabian Norsten och Richard Hanisch. Just kontinuiteten pekar Thurin på som en av de största styrkorna i laget.

– Ja, nästan hela gänget har varit här i två år nu. Vi känner varandra väl och är samspela, även om det inte har synts på sistone. Men vi har ett bra tempo och vet var vi har varandra. Det ger en fördel.

Vad har Signell tillhört i laget?

– Inga stora förändringar. Men lite detaljer hur vi kan förbättra spelet från föregående säsonger med Jonas Wille.

Hur stor potential finns det i Skövde tycker du?

– Den är stor. Vi siktar högt och vill vara med i toppen. Vi har visat de två senaste säsongerna att vi kan vara med och slåss om det. Jag hoppas vi är väldigt bra och samspelta i vår.

OLOF THYRELIUS ERICSON

IFK Skövdes interna skytteliga

1. Jack Thurin, 48 (10)
2. Kristian Stranden, 38 (1)
3. Victor Ljungqist, 25
4. Rasmus Wremer, 22
5. Dan Beck-Hansen, 17


OV Helsingborgs interna skytteliga

1. David Florander, 42 (7)
2. Viktor Hedin, 26
2. Mattias Thynell, 26
2. Emil Hansson, 26
5. Anton Månsson, 18
5. Johan Palm, 18