Handbollssnack tar tempen på Handbollsligan herr: Vilka är bäst när spelarna själva får tycka till?

För andra året i rad och inför säsongsstarten av Handbollsligan Herr släpper Svensk Elithandboll tillsammans med huvudsponsorn ATG spelarundersökningen Handbollssnack. Vem blir egentligen säsongens skyttekung? I vilket lag finns den målvakt som spelarna anser är svårast att möta, och vilket lag blir den stora överraskningen? Det och många andra frågor besvaras när rekordmånga spelare är med och tippar utfallet av den kommande säsongen.

Handbollssnack är undersökningen där journalister, fans och allmänna tyckare får sätta sig på avbytarbänken – här är det spelarna själva som tippar utfallet av den kommande säsongen. Peter Gentzel, VD på Svensk Elithandboll ser fram emot ligastart och menar att undersökningen ger en unik inblick bakom kulisserna på svensk handboll.

– Svensk Elithandboll är ingenting utan våra spelare som alltid ger allt de har i varje match och bjuder oss i publiken på handboll i världsklass. Att för andra året i rad ge dem möjligheten att
tycka till och vara med och tippa utfallet av Handbollsligan Herr känns därför helt rätt. Handbollssnack ger en unik inblick bakom kulisserna i handbollens finrum och är en perfekt uppvärmning för de handbollsintresserade inför kommande säsong.

Undersökningen har gått ut till samtliga spelare över 18 år i Handbollsligan Herr och när spelarna ska avgöra vilka som tar hem ligan finns det fyra utmanare om titeln. De regerande mästarna IFK Kristianstad är storfavoriter till att försvara titeln men utmanas av trion IK Sävehof, Hammarby IF HF samt Ystads IF HF. Kristianstads vänsternia Markus Olsson tror inte att det blir någon lätt match att försvara titeln.

– Det kommer bli många tuffa matcher och det kommer krävas hårt jobb genom hela serien om vi ska lyckas försvara titeln. Självklart är det extra hedrande att det är just spelarna som tror på oss men det betyder samtidigt att vi inte kan ta något för givet. Nu ser jag väldigt mycket fram emot säsongen och att få spela igen inför vår fantastiska publik!

Handbollssnack är ett gemensamt initiativ av Svensk Elithandboll och huvudsponsorn ATG. Rapporten bygger på svar från en digital enkätundersökning där spelarna svarat på 15 frågor om kommande säsong. Syftet är att låta spelarna komma till tals samt att lyfta intresset för ligan som helhet men framför allt lagen och spelarna själva.

– Vi har på nära håll följt och sett ett ökat intresse för handboll och att många av sportens talanger hyllas. Som stolt huvudsponsor är vi glada att för andra året i rad presentera ”Handbollssnack”. I år valde också rekordmånga av spelarna att delta i undersökningen vilket är glädjande. Vi hoppas att det kommer bidra till att fler blir nyfikna och får upp ögonen för handboll, säger Martina Olsson, Commercial PR Manager på ATG.

Om undersökningen
Respondenterna i undersökningen är spelare över 18 år i herrarnas handbollsliga. Svaren samlades in i augusti 2023. Totalt svarade 176 spelare från 14 lag på undersökningen, vilket motsvarar en svarsfrekvens på 70%.

Se hela undersökningen här: ATG_Handbollssnack_Handbollsligan_herr_23_24

Foto: Bildbyrån