Handbollsligan tjuvstartar 1 september

Snart är det dags för en ny säsong av Handbollsligan. Ordinarie premiär är den 8 september, men ligan tjuvstartar redan den 1 september då svenska mästaren IFK Kristianstad tar emot HIF Karlskrona. 

För tredje året i rad besegrade i våras IFK Kristianstad Alingsås HK i SM-finalen. Den senaste finalen spelades den 27 maj, men på grund av slutspelen i de europeiska cuperna behöver kommande säsongs SM-final spelas redan den 10 maj 2018.

Ligastarten har därför tidigarelagts, men trots det behöver IFK Kristianstad, som också ska klämma in minst 14 Champions League-matcher i sitt spelschema, flytta två matcher som därmed spelas innan den ordinarie premiäromgången.

Det är matcherna mot Karlskrona i omgång 3 och mot Aranäs i omgång 7 som nu i stället spelas den 1 september respektive 6 september. Den 8 september drar sedan den ordinarie förstaomgången igång genom ett Skånederby mellan nykomlingen OV Helsingborg och Lugi HF.

– Tillsammans med klubbarna i Handbollsligan har vi gjort vad vi har kunnat. Det hade inte varit möjligt att dra igång säsongen tidigare för alla lag och vi hade heller inte kunnat lägga SM-finalen senare på grund av slutspelen Champions League, EHF-cupen och Challenge Cup. Vi tvingas leva med en till viss del haltande tabell inledningsvis, vilket klubbarna accepterar, säger Peter Gentzel, vd på Svensk Elithandboll AB.

ORDINARIE PREMIÄROMGÅNG I HANDBOLLSLIGAN
8 september: 
OV Helsingborg–Lugi HF
9 september: 
Eskilstuna Guif–IFK Skövde
Ystads IF–IFK Kristianstad
10 september: 
Redbergslids IK–Hammarby IF
Ricoh HK–Alingsås HK
HK Aranäs–HK Malmö
På grund av senare Champions League-spel spelas IFK Kristianstad–HIF Karlskrona (omgång 3) 1 september och IFK Kristianstad–HK Aranäs (omgång 7) 6 september.

Foto: Bildbyrån