Handbollsligan och SHE hos C More och TV4-Gruppen till 2023

Även den här säsongen går det att se Handbollsligan online för 99 kronor i månaden. Nytt för i år är att sändningarna byter plattform från TV4 Play Premium till cmore.se och C Mores app. Där sänds samtliga herrmatcher och 25 utvalda dammatcher.

Dessutom är det redan klart att TV4-Gruppen och C More förlänger samarbetet med Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll efter den här säsongen. Det nya avtalet gäller från säsongen 2017/2018 och sträcker sig ända fram till 2023. Förlängningen innebär att TV4-Gruppen och C More fortsätter att sända Handbollsligan och SHE (Svensk HandbollsElit) samt flera av Sveriges landskamper.

– Tillsammans med Svenska Handbollförbundet och Svensk Elithandboll gör vi en gemensam långsiktig satsning som ska skapa förutsättningar för handboll i världsklass. Satsningen är en viktig byggsten i vårt fokus på svensk sport och svenska ligor, där bland annat högstaligorna i hockey, fotboll, innebandy och speedway ingår sedan tidigare, säger Erik Westberg, sportchef, C More och TV4-Gruppen.

Under de närmaste åren kommer TV4 Sport att visa minst 65 ligamatcher per år samtidigt som alla matcher i Handbollsligan sänds digitalt på C More. Utöver det är avtalat om minst 10 matcher från damernas högsta serie, SHE, men redan i år höjs detta till 25 matcher, som visas i TV4 Sport eller TV12, samt digitalt på C More. Dessutom visas SM-finalerna för både damer och herrar i TV4.

– Förutom den digitala flytten till C More ökar vi satsningen på damhandboll och visar cirka 25 matcher både digitalt och i TV4 Sport från SHE (Svensk HandbollsElit). Årets handbollssäsong är superspännande med alla hemvändande stjärnor, flera starka publiklag och ett EM på hemmaplan i december.

Varje månad sammanfattas Handbollsligans matcher i magasinet ”Avkast”, som sänds cirka åtta gånger per säsong. Programmet visas på TV4 Sport och digitalt på C More och i C Mores app.

Förstekommentatorer och -experter är Daniel Kristiansson och Peter Backe respektive Tomas Axnér och Oscar Carlén.

Sändningarna från Handbollsligan och SHE, samt landskamperna, ingår i C Mores Sport-paket och i C Mores paketering med Sport, Film och Serier samt i C Mores Handbollspaket, som i dag kan köpas för 99 kronor per månad.