Mollerup: ”Han är en komplett handbollsspelare”

IFK Ystad har radat upp fina prestationer under seriestarten. På måndag tar man emot topplaget Alingsås HK på hemmaplan. Handbollsligan tog därför ett snack med storskytten och den interna skytteligaledaren Jonathan Mollerup inför matchen.

– Jag tror det blir en jämn kamp, säger dansken.

IFK YSTAD–ALINGSÅS HK
MÅNDAG 7 OKTOBER 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

IFK Ystad har imponerat i Handbollsligan under den nya tränaren Sebastian Seiferts ledning. ”Di Röe” överraskade när de besegrade både Lugi och Ystads IF i derbyt. Senast stod man länge upp bra mot IFK Kristianstad på bortaplan, men fick ge sig i slutet.

– Vi tappade det på slutet. Annars var en jämn match, säger Jonathan Mollerup som mäktade med sex mål mot Kristianstad.

Totalt har Mollerup gjort 34 mål för sitt IFK vilket gör honom till lagets bästa målskytt. Endast Ludvig Hallbäck (Ystads IF), Jack Thurin (IFK Skövde) och Eric Johansson (Eskilstuna Guif) har gjort fler mål i Handbollsligan.

– Jag tycker att vårt spel på niometer bara blir bättre och bättre. De två första matcherna var inte så bra, men åtta poäng efter sex matcher är en god start på serien, fortsätter Mollerup.

Vad har er nya tränare Sebastian Seifert betytt för er?

– Vi har blivit mer av ett lag och spelar en mer kollektiv handboll känns det som. Vi går inte lika mycket individuellt. Han är en duktig och go tränare.

IFK Ystads niometerslina beståendes av Jonathan Mollerup, Johan Nilsson och nyförvärvet Henrik Bielenberg har kanske imponerat allra mest. Trion har levererat 75 mål på sex matcher och ligger även i toppskiktet i den interna MEP-ligan. Utöver Bielenberg har även Måns Landgren fått en mycket bra start i den nya klubben, med insatsen i Ystadderbyt som den bästa målvaktsinsatsen.

– Det var ingen vacker match. Vi vann en riktig kamp, säger Mollerup angående den tunga derbysegern mot YIF.

På måndagskvällen möter jagar IFK Ystad nya poäng när serieledaren Alingsås HK gästar Ystad Arena. Två poäng för IFK är viktigt om man inte ska tappa närkontakt med den yttersta toppen i Handbollsligan.

– Det är en tuff kamp. De var riktigt bra förra året. Men vi har en bra chans. Förhoppningsvis vinner vi men det blir en jämn match.

Vem måste ni se upp med hos AHK?

Felix Claar. Han är en duktig spelare som är bra man-mot-man. Det är en komplett handbollsspelare.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Handbollsligans skytteliga (endast niometersspelare)

1. Eric Johansson, Eskilstuna Guif, 47
2. Jack Thurin, IFK Skövde, 39
3. Ludvig Hallbäck, Ystads IF, 35
4. Jonathan Mollerup, IFK Ystad, 34
5. Gzim Salihi, IK Sävehof, 33
6. Tobias Johansson, Redbergslids IK, 32
7. William Andersson Moberg, Alingsås HK, 30
8. Ram Turkenitz, HK Varberg, 29
8. David Sandberg, Önnereds HK, 29
10. Felix Claar, Alingsås HK, 28
11. Johan Nilsson, IFK Ystad, 27

Foto: Bildbyrån