Gustav Skagerling: ”Kanske är lite gnällig”

Få målvakter har presterat lika bra i slutspelet som Alingsås HK:s Gustav Skagerling. Inför den fjärde kvartsfinalen mot IFK Skövde fick Handbollsligan en kort pratstund med 28-åringen som lämnar AHK efter säsongen.
– Jag försöker inte tänka så mycket på det där, säger Skagerling.

ALINGSÅS HK–IFK SKÖVDE
TORSDAG 1 APRIL 16.45
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Det är fortsatt kniven mot strupen som gäller för Alingsås HK som ligger under med 1–2 i matcher mot IFK Skövde. Närmast kommer man från en tvåmålsseger i Arena Skövde som förlängde säsongen för alingsåsarna.

– Det känns som att alla matcher har kunnat gå åt vilket håll som helst. Det är jäkligt jämnt. Förra matchen orkade vi i 60 minuter, berättar Gustav Skagerling.

Er assisterande tränare Dennis Sandberg menade efter matchen att ert slit låg bakom segern. Är det så du också ser det och hur gör man för att vara lika bra på torsdag?

– Bra fråga. Jag tror också det var slitet som låg bakom segern sist. Sen är det nog olika var spelare för sig. Jag hoppas att alla är påkopplade. Vi har fortfarande kniven mot strupen. Är inte alla det är det kört. Motivationsdelen får inte vara något problem.

Henrik Signell menar på IFK Skövdes hemsida att de sista tio minuterna blir utslagsgivande. Går det att öva på att vara bra i slutet av matcherna?

– Nej, det vet jag inte. Men det gäller att man vågar spela sina grejer och håller sig till konceptet. Man måste ha lite kyla. Men de andra minuterna är också viktiga.

Du har fått stort förtroende i den här kvartsfinalsserien. Hur har ni resonerat i målvaktsteamet?

– Jag vet inte, jag får inte höra så mycket. Får jag starta är jag glad.

Vem är det som bestämmer vem som startar?

– Jag tror de kommer överens, Mikael (Franzén), Dennis och Patrick (Karlsson, målvaktstränare). Men Mikael och Dennis avgör, fortsätter Skagerling som har samlat på sig 4,32 MEP-poäng och således leder målvakternas MEP-liga i slutspelet.

Är du själv nöjd med spelet?

– Jag men det är jag. Framförallt senast då det kändes som att jag bidrog till segern. Det har känts bra i stora delar under säsongen.

Skövdes Jack Thurin blev vald till Månadens spelare i mars. Hur svårt är det att rädda hans skott?

– Han är absolut duktig på att skjuta. Sen är inte han den som placerar in bollarna. Han skjuter väldigt hårt istället. Han är jätteduktig och stort grattis till honom, hälsar Skagerling som nästa säsong spelar i Önnereds HK.

Torsdagen kan bli din sista match i AHK-tröjan för den här gången. Tänker du något på det?

– Ja. Jag har väl tänkt ganska mycket på det uppbrottet. Det gör fortfarande ont. Det känns jobbigt att lämna killarna. Jag trivs här. Sen ska det bli kul med Önnered. Men jag försöker inte tänka så mycket på det där.

Du syns och hörs på plan. Hur höga krav ställer du på dina medspelare?

– Jag tror jag ställer ganska höga krav. Jag kan vara ganska gnällig. Men jag gör det för att jag vill vinna. Sen är det inte så konstruktivt ibland. Men grabbarna vet hur jag funkar och tar mig med en nypa salt. Jag hörs nog men det är för att jag vill vinna.

Hur ska ni vinna på torsdag?

– Inställning och krig. Sen är det små detaljer i anfallsspelet som kan ge oss lite extra mål.

OLOF THYRELIUS ERICSON

KVARTSFINAL 4

18 mars: IFK Skövde–Alingsås 26–24
24 mars: Alingsås–IFK Skövde 22–27
28 mars: IFK Skövde–Alingsås 22–24

1 april: Alingsås–IFK Skövde
Ev 5 april: IFK Skövde–Alingsås

Foto: Bildbyrån