Fredrik Olsson: ”Självklart tittar man uppåt”

Lugi har lagt den tuffa inledningen bakom sig och har börjat sikta uppåt. Nu väntar en tuff hemmamatch mot segermaskinen IFK Skövde. 

–  Det kommer att krävas en prestation i nivå med den senaste hemmamatchen mot Kristianstad från oss, säger Fredrik Olsson.

LUGI HF–IFK SKÖVDE
TORSDAG 9 DECEMBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Efter den svaga starten i Handbollsligan har Lugi börjat bygga upp en stark svit. I den senaste hemmamatchen slog man IFK Kristianstad med 30–27 och förra veckan blev det en ny seger borta mot IFK Ystad som gör att de vinröda kunnat påbörja tabellklättringen uppåt.

– Det känns mycket bättre nu än tidigare. Det känns som att vi fått ihop det mycket bättre i de flesta delarna av spelet. Känslan i laget är god just nu, men samtidigt vet vi att det i fortsättningen kommer att krävas samma hårda jobb. Vi får inte glömma det, säger Lugis interna skyttekung Fredrik Olsson.

Storsegern mot IFK Ystad var i det viktigaste slaget. Mötet mellan lagen var en ”fyrapoängsmatch” och segern innebar att Lugi kunde passera IFK Ystad istället för att hamna längre bakom.

– Det var jätteviktigt för oss. Det var kul att vi kunde göra en så bra prestation i det läget. Vi gjorde en fantastiskt bra insats, framförallt defensivt. Alla tog för sig och tog ansvar när vi saknade några spelare.

Vilka saker är det som börjat stämma jämfört med de första matcherna?

– Framförallt har vi fått igång försvarsspelet. Det har också gjort att målvaktsspelet höjts när de fått lite mer hjälp. Det är absolut den största skillnaden jämfört med inledningen av säsongen.

Hur resonerar ni kring tabelläget just nu efter två raka segrar?

– Självklart tittar man uppåt. Vi vill komma högre upp i tabellen, men i nuläget fokuserar vi på att ta en uppgift i taget och försöka vinna varje match.

Nu väntar en svår match för Lugi när man ställs mot ett formtoppat IFK Skövde i Sparbanken Skåne Arena. Västgötarna har vunnit åtta raka ligamatcher och har chansen att gå upp i serieledning.

– Det blir en jättetuff utmaning. Skövde är ett riktigt bra lag och det kommer krävas en prestation i nivå med den senaste hemmamatchen mot IFK Kristianstad för att vi ska kunna slåss om poäng. Det ska bli en rolig match att spela. Skövde har också ett bra försvarsspel som gillar att smälla på en del.

Vad är det största hotet i IFK Skövde?

– Det är väl ingen hemlighet att Jack Thurin är glödhet just nu. Samtidigt har de ett bra försvarsspel som kan straffa motståndare vid tekniska fel. Det blir viktigt för oss att fortsätta på samma väg bakåt och inte slarva offensivt.

MARCUS HEED

Foto: Bildbyrån