Finskt byte på vänsterkanten i Alingsås

Benjamin Helander blev nyligen klar för tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen. Nu har Alingsås HK hittat en ersättare: Christoffer Thor från finska Sjundeå. 

– Jag är väldigt taggad på utmaningen som kommer och ser fram emot att komma till Alingsås, säger han. 

Christoffer Thor växte upp i Lindesberg och spelade med moderklubben LIF Lindesberg till 2018 då han flyttade till Finland och Sjundeå. Han har också spelat i de finska U-landslagen och tränat med A-landslaget. 
Han har nu skrivit ett tvåårskontrakt med Alingsås HK och ersätter landsmannen Benjamin Helander som flyttar till Bundesliga. 

– Det känns jäkligt roligt att den här möjligheten kom upp. Det här var inget som fanns i mina tankar utan jag trodde väl att det kanske skulle bli spel i allsvenskan. Det här var ett drömscenario, säger han till AHK:s webbsida.

AHK:s tränare Mikael Franzén

– Vi letade efter en kantspelare som skulle kunna ta upp kampen med Jesper (Filén), gärna vara en annan typ av spelare samt ha utvecklingspotential. I Thor har vi hittat en lång kantspelare med bra variation i sina avslut. Vi får med honom i truppen en bra vänsterkant som kommer att komplettera varandra bra under säsongen.