Elitidrottsstipendium till Casper Käll

60 idrottare har fått Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2020/21 – däribland Lugi HF:s Casper Käll.

394 idrottare från 50 olika specialidrottsförbund sökte elitidrottssipendiumet, fördelat på 183 manliga och 211 kvinnliga. Varje stipendium innebär ett stöd på 50 000 kronor, men de aktiva erbjuds också hjälp från avdelningen Elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet inom bland annat idrottspsykologi och idrottsmedicin.  

 – Vår förhoppning är att elitidrottsstipendiet ska stötta de aktiva, så att de orkar att utvecklas in i den förhoppningsvis ljusare framtiden. Karriärerna för både studier och idrott är längre nu än tidigare. Något som är positivt, då många av de bästa satsar och presterar på topp i många år, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd, Riksidrottsförbundet och fortsätter:  

– Nivån på årets stipendiater har sällan varit så hög, både idrottsligt och studiemässigt. Flera stipendiater har redan tävlat på såväl EM, VM som OS. I gruppen finns det flera mästerskapsmedaljörer. På studiesidan kan vi konstatera att det stora flertalet studerar akademiska program på högskola eller universitet. Flera branscher får fler utbildade elitidrottare i framtiden; lärare, ingenjörer, jurister, läkare och många andra spännande yrken.

Nicklas Biverståhl, sponsringschef, Svenska Spel: 

– Att kombinera en elitsatsning med studier kräver både ett enormt engagemang och mycket vilja. Svenska Spel är idrottens största supporter och vi är glada över att kunna hjälpa stipendiaterna att förverkliga sina drömmar, både i och utanför klassrummet.

Två spelare från SHE har också beviljats elitidrottssipendiet: H65 Höörs Emma Lindqvist och Isabelle Andersson.

Foto: Bildbyrån