Dramatiskt kryss mellan Malmö och Ystads IF

Det bjöds på underhållande handboll i Baltiska hallen under torsdagskvällen. Skånederbyt mellan HK Malmö och Ystads IF slutade helt lika efter en dramatisk avslutning. Poängen är ett styrkebesked, menar Malmös Kassem Awad.

– Ja, det tycker jag absolut. Vi spelade fokuserat och gjorde det vi hade pratat om, tycker linjespelaren efter slutresultat 29–29. 

HK Malmö fick finbesök i Handbollsligans åttonde omgång. Serieledarna Ystads IF gästade med en fin form och röststark bortaklack.

Hemmalaget saknade tre nyckelpjäser på nio meter; Daniel Ekman, Magnus Persson och Inge Aas Eriksen. Det var i ljuset av dem spelartappen som Kassem Awad, två mål ikväll för sitt Malmö, sammanfattade derbyt efter slutsignal.

– Vi var väldigt fokuserade och taggade på att inte ge Ystad något gratis. Vi höll oss till det vi pratade om. Men det var en svängig match så det är lite blandade tankar nu i efterhand, berättade Awad.

Tolkar du ett oavgjort resultat mot serieledarna som ett styrkebesked?

– Ja, det tycker jag absolut. Som sagt, vi spelade fokuserat och gjorde det vi hade pratat om.

Målbäst i Baltiska hallen blev Malmös Tim Hilding som beskriver matchen som en av Handbollsligans bästa hittills.

– Det var bra publik, bra tempo och två bra lag. Jag tror det var oerhört kul att titta på. En grym match, summerade Hilding som själv fick pris som hemmalagets bästa spelare.

– Alltid kul att få en stor roll. Just nu har vi många borta, fortsatte mittnian.

Lagkamrat Awad var desto mer upprymd över Hildings prestation:

– Framför allt var detta ett styrkebesked från Tim. Alla gjorde det bra men Tim har inte spelat så mycket tidigare. Han tog ansvar och gjorde det han är bra på. Det var en jättebra match av honom.

Resultatet innebär att Ystads IF behåller sin serieledning tills vidare. Malmö är fortsatt fyra i tabellen.

HK MALMÖ–YSTADS IF 29–29

Målskyttar, HK Malmö: Tim Hilding 8, Adam Tumba 6, Hampus Jildenbäck 5, Anton Blickhammar 3, Fredrik Lindahl 3, Kassem Awad 2, Charles Hugoson, Hampus Nygren.

Målskyttar, Ystads IF: Jonathan Svensson 6, Kim Andersson 6, Christoffer Svensson 4, Knud Ronau Larsen 3, Simon Nyberg 3, Hampus Karlsson 3, Julius Lindskog Andersson 2, Hampus Andersson, Dalibor Doder.

Foto: Mats Javerud/Bildbyrån