Dennis Sandberg: ”Inte haft samma stolpe in”

Förra säsongen inledde Alingsås HK seriespelet med fem segrar av sex möjliga. I år har de förlorat tre av fyra matcher. 

– Vi har inte haft samma stolpe in som vi hade förra året. Det är både otur och oskicklighet, säger AHK:s assisterande tränare Dennis Sandberg. 

ALINGSÅS HK–LUGI HF
8 OKTOBER 16.00
SÄNDS PÅ CMORE & SPORTKANALEN

Under helgen spelas omgång 5 i Handbollsligan. Sju matcher spelas från lördag till söndag och sätter punkt för herrarnas säsongsstart.

För Alingsås HK har det hittills gått trögt i spelet. Laget har förlorat tre av fyra matcher och kommer senast från en bortaförlust mot HK Malmö.

– Det hade kunnat gått hur som helst. Det var små saker som avgjorde till slut. Vi var inte så skarpa som vi vill vara, berättar Dennis Sandberg, assisterande tränare i Alingsås.

Vad måste bli bättre för att ni ska vinna de där tajta matcherna?

– Det handlar om att använda alla sex utespelare. Alla ska vara med och delta. I perioder faller vi i från det. Vi blir lite för individuella i vårt sätt att spela handboll, fortsätter Sandberg som också är huvudansvarig för Sveriges ligalandslag.

Nästa vecka samlas ligalandslaget i Kungsbacka. Av de 16 uttagna spelarna spelar 14 av dem i Handbollsligan.

– Vi vill visa att vi gör bra saker i Sverige. Därför väljer vi att ta med så många spelare från Handbollsligan, menar Sandberg.

AHK:s kommande motståndare Lugi HF har fyra spelare med i ligalandslaget: Fredrik Olsson, Theo Übelacker, Axel Andersson och Casper Käll.

– Fredrik Olsson är en av de bästa spelarna i ligan och har presterat över lång tid. Det är roligt att se Übelacker tillbaka. Vi tycker att han har potential över tid. Casper Käll har startat bra i år och förtjänar att visa upp sig i den här miljön. Axel Andersson har varit med förut och har också visat upp stor potential, menar Sandberg, som tillsammans med A-landslagets tränarduo Glenn Solberg och Michael Apelgren tar ut spelarna i ligalandslaget.

Vad är det som lockar med uppdraget i ligalandslaget?

– Både ligalandslaget och U21-landslaget ingår i samma koncept. Det är en härlig grupp talanger som vi har i Sverige. För mig är det roligt att försöka få ihop den här bryggan mellan U-landslag och A-landslag. Det är jäkligt roligt att vara i den miljön och åka med på mästerskap.

För ligalandslaget väntar två matcher mot Norges rekruttlag, som denna gång består av utomlandsproffs som knackar på dörren till Norges A-landslag.

Spelar resultat någon roll?

– Det är alltid roligt att slå Norge. Men egentligen gör det inte det. Men det ska bli spännande att se var Handbollsligan står sig i jämförelse med Norges utlandsproffs. Det kommer ge något slags kvitto på vår högsta serie, fortsätter Sandberg.

Hur ser du på ert möte med Lugi på lördag?

– Lugi är väldigt individuellt skickliga, och ganska bra på att utnyttja motståndarnas misstag. Står vi lite fel bakåt kommer de att hugga i luckorna direkt. Det gäller att spela kompakt mot dem.

Förra säsongen inledde AHK seriespelet med att vinna fem av de sex första matcherna. Hittills i höst har det gått betydligt sämre, med två poäng på fyra matcher.

– Vi har inte haft samma stolpe in som vi hade förra året. Då hade vi också många nyförvärv och en del skador. Men ändå lyckades vi vinna matcher på något sätt. Nu har det blivit tvärtom; vi har förlorat tre matcher som vi lika gärna kunde ha vunnit. Det är både otur och oskicklighet, menar Sandberg.

OLOF THYRELIUS ERICSON

ALINGSÅS HK:S SERIESTART

14 september: OV Helsingborg (h), 33–34
21 september: Hammarby IF (b), 25–29
24 september: IK Sävehof (h), 33–27
4 oktober: HK Malmö (b), 25–27
8 oktober: Lugi HF (h)

LIGALANDSLAGETS TRUPP

Fredag 14 oktober, 19.00: Norge rekrutt (Kungsbacka sporthall)
Lördag 15 oktober, 16.00: Norge rekrutt (Kungsbacka sporthall)

Målvakter:
Simon Möller, IK Sävehof
Alexander Lindén, HK Aranäs
Casper Liljestrand, Gornik Zabrze
Vänstersex: 
Kelvin Roberts, IK Sävehof
Axel Andersson, Lugi HF
Mittsex: 
Ludvig Jurmala Åström, IFK Kristianstd
Johan Ericsson, HK Aranäs
Högersex:
Sebastian Karlsson, IK Sävehof
Hampus Karlsson, Ystads IF
Vänsternio: 
Alfred Jönsson, Skjern Håndbold
Jonathan Svensson, Ystads IF
Fredrik Olsson, Lugi HF
Mittnio: 
Casper Käll, Lugi HF
Gustav Davidsson, Hammarby IF
Högernio: 
Kasper Palmar, Ystads IF
Theo Übelacker, Lugi HF

Foto: Bildbyrån