David Sandberg: ”Utvecklats mycket i Önnered”

Tjugo år gammal är David Sandberg en av nyckelspelarna i Önnereds HK. Sedan ankomsten för två år sedan från Sävehof har han vuxit fram till en farlig niometersskytt med bra näsa för mål.
– Jag trodde först på en se och lära roll men det har blivit mer än det, berättar Sandberg.

ÖNNEREDS HK-ESKILSTUNA GUIF
LÖRDAG 2 MARS 16.15
SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN

David Sandberg valde sommaren 2017 att flytta från Sävehofs ungdomslag till elitspel i Allsvenskan för Önnereds HK. I debutsäsongen var han med och tog upp göteborgarna till Handbollsligan för klubbens fjärde sejour i högstaligan. 

Hittills har han stått för 68 mål och 39 assist och ligger trea i Önnereds interna skytteliga. Men Sandberg själv är inte helt nöjd med sin första säsong i Handbollsligan. 

– Det har varit lite upp-och-ner. Jag har gjort några bra matcher och några mindre bra. Jag behöver skaffa mig jämnare prestationer och höja lägstanivån, berättar vänsternian. 

Har du utvecklats känner du sedan du bytte från Sävehof till Önnered?

– Absolut. Jag har varit i ÖHK ett och ett halvt år nu. Jag trodde först på en se och lära roll men det blev mer än så. Jag har blivit en viktig del i laget och får spela mer än jag trodde. Det hela föll ut väldigt väl för mig. Jag har utvecklats som människa och handbollsspelare här.

Sist tog Önnered två väldigt viktiga poäng i derbyt mot Redbergslid. Gästerna vann med 33–27 i Scandinavium och distanserade sig från direktnedflyttning i tabellen. 

– Vi gjorde en bra match rakt igenom. VI fick upp aggressiviteten bakåt och får stopp på deras niometersspel. Framåt hade vi många bra idéer och fick hål på Tobias Thulin. 

Hur viktig var segern för er?

– Väldigt viktig. Vi räknade inte med de poängen. Det är alltid gött med bonussegrar och kunna skrälla lite.

Du gjorde elva mål tidigare i julas borta mot Sävehof. Hur kändes det?

– Det var speciellt såklart mot min tidigare klubb. Vi mötte dem en vecka innan och jag var väldigt missnöjd med min insats då. Tyvärr räckte inte mina mål till någon vinst men det är alltid kul att göra en bra match, speciellt i Partille med tanke på att jag har många kompisar i Sävehof. 

För Önnered väntar en viktig hemmamatch mot Eskilstuna Guif på lördagseftermiddagen. Guif som tidigare i veckan imponerande slog HK Malmö.

Såg du deras match?

– Ja. De släppte bollen bra och fick stopp på Malmös skyttar. Det var starkt att slå dem hemma. 

Kollar du mycket handboll på TV?

– Ja, nästan varje vardagskväll det är match. Det blir mycket handboll här hemma. 

Vad blir viktigast för er på lördag?

– Vi måste steppa upp i försvarsspelet. Vi har släppt in alldeles för många mål på sistone. Det kommer inte funka nu om vi ska klara av kvalstrecket. Sedan måste vi se upp med Daniel Ekman och Emil Andersson. De har gjort det bra i år och utmanar hela tiden. Men vi har pluggat på bra så det ska nog gå vägen. 

OLOF ERICSON