Christoffer Brännberger: ”Det saknar motstycke”

IK Sävehof har på tisdagskvällen chans att säkra sitt sjunde SM-guld på herrsidan. Lagets äldsta spelare Christoffer Brännberger vet var han riktar sitt beröm inför ett eventuellt avgörande.
– Michael Apelgren och Linus Ekmans största styrka är alla timmar de själva lägger ner på att förbereda laget. Jag menar att det saknar motstycke, säger Brännberger inför SM-final 3.

IK SÄVEHOF–IFK SKÖVDE
TISDAG 18 MAJ 20.10
SÄNDS PÅ TV12 & CMORE

Sävehofs Christoffer Brännberger har inte haft en enkel säsong. Linjespelaren drabbades allvarligt av covid-19 i höstas och var ur spel från oktober till april.

Totalt står han noterad för åtta matcher säsongen 2020/21. Hälften av dem har kommit i SM-slutspelet mot Lugi respektive IFK Skövde.

– Det känns jävligt bra, det var min målbild hela sjukperioden att komma tillbaka till slutspelet och bidra med mitt bästa, berättar Brännberger dagen innan SM-final 3.

Hur har klubben hjälpt dig i din rehab?

– Sävehof med framförallt Marie Wedberg i spetsen och grabbarna i laget har varit otroligt stöttande. Det har varit en speciell situation som vi tagit oss igenom tillsammans. 

Sävehof, som endast har förlorat en match sedan årsskiftet, spelar både en vägvinnande och underhållande handboll. Sammanhållningen i truppen är enligt Brännberger mycket stark.

– Vi är en sjukt tajt grupp som mer liknar en familj än ett lag. Vi ställer upp för varandra 100% både på och utanför plan, fortsätter 30-åringen.

Är det därför ni är så svårslagna?

– Ja. Vi har alla komponenter och förutsättningar ett lag behöver för att lyckas, utan att säga att vi lyckats ännu.

Finalserien leder Sävehof med 2–0 i matcher. I lördags besegrade man Skövde i Skaraborg med tio bollars marginal. Med en sanslös form och elva matcher lång segersvit pekar mycket på att guldet återigen hamnar i Partille.

– Vi får vara ”nöjda” för att det står 2-0 men prestationsmässigt är vi aldrig nöjda. Vi vill alltid spela bättre oavsett resultat.

Brännberger är en av åtta spelare i dagens Sävehof som var med i matchtruppen i Estrad Alingsås när Sävehof tog det senaste SM-guldet 2019. Då var finalserien en enda lång publikfest längs E20 i Västergötland.

– Publiken saknas enormt mycket nu. Det finns inget jag blir mer triggad av än en fullsatt arena som antingen älskar mig men i de allra flesta fall hatar mig. Då är jag som bäst.

2019 var Andreas Stockenberg och Anders Eliasson tränarpar i Sävehof. Idag är det de före detta spelarna Michael Apelgren och Linus Ekman som styr skutan.

Vilken är huvudtränare Michael Apelgrens största styrka?

– Linus Ekman, skrattar Brännberger som fortsätter:

– Deras största styrka är alla timmar de själva lägger ner på att förbereda laget. Jag menar att det saknar motstycke.

OLOF THYRELIUS ERICSON

SM-FINAL: IK SÄVEHOF – IFK SKÖVDE 2–0

11 maj: IK Sävehof–IFK Skövde 38–37 e för
15 maj:
 IFK Skövde–IK Sävehof 22–32
18 maj: IK Sävehof–IFK Skövde
Ev 21 maj: IFK Skövde–IK Sävehof
Ev 24 maj: IK Sävehof–IFK Skövde

Sävehof-spelare kvar från matchtruppen i SM-final 5 2019

Christoffer Brännberger
Simon Möller
Sebastian Spante
Jonathan Edvardsson
Sebastian Karlsson
Gzim Salihi
Vetle Eck Aga
Gustaf Wedberg

Foto: Bildbyrån