Anders Hallberg ny huvudtränare i Hallby

Jönköpingsklubben IF Hallby gör ett byte på tränarsidan till kommande säsong. Jesper Östlund, som lämnar för IK Sävehofs damer, ersätts av Anders Hallberg.

Med ett SM-silver och ett UVM-guld som främsta meriter avslutar Anders Hallberg i vår en framgångsrik spelarkarriär. Lugi-ikonen, som har gjort flest matcher i Lundaklubbens historia, sadlar om till handbollstränare.

Under måndagen presenterades Hallberg som IF Hallbys nya huvudtränare. 35-åringen ersätter Jesper Östlund som tar över IK Sävehofs damer i sommar.

– Jag valde Hallby för att klubben är på en resa framåt med ambitioner om att bli bättre och i framtiden bli ett topplag i svensk handboll, uttalar sig Hallberg till Hallbys hemsida. 

Kontraktet är skrivet på tre år.

– Som tränare har jag ett stort fokus på utveckling, både individuellt och kollektivt. Dagens handboll ställer stora krav på individens färdigheter så att få möjligheten till att utbilda spelarnas förståelse och individuella kvaliteter är någon jag brinner för och kommer lägga stor fokus på som tränare, fortsätter 35-åringen.

Hallby ligger för närvarande på tiondeplats i Handbollsligan.

Arkivfoto: Bildbyrån