Albin Selin: ”Vi är på god väg”

Fredagskvällen bjuder på ett skånskt kamratmöte. IFK Kristianstad har vänt en tung trend och jagar nu sin fjärde raka seger när de gästas av IFK Ystad.
– Det börjar se bättre ut men vi är långt i från nöjda, säger högersexan Albin Selin som nu är ensam på sin position efter Anton Haléns korsbandsskada.

IFK KRISTIANSTAD–IFK YSTAD
FREDAG 19 FEBRUARI 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Det var i tisdags som olyckan var framme för IFK Kristianstad och Anton Halén. I segermatchen borta mot Dynamo Bukarest i European League ådrog sig Halén en allvarlig korsbandsskada.

– Det är ett otroligt tufft avbräck för oss. Det är seriens bästa högersexa och en väldigt bra mentor för mig, säger Albin Selin som nu är ensam högersexa i matchtrupperna framöver.

Hur ser du på din roll nu när Halén är skadad?

– Det är såklart jättetråkigt att Anton saknas. Men nu får jag mer speltid och en chans att visa vem jag är. Jag vill vara inne varje sekund på banan och spela handboll.

Ni besegrade Bukarest med uddamålet 29–28. Hur mycket betydde vinsten för er lagmoral?

– Den betydde mycket såklart. Vi har haft det rätt tufft på sistone. Det kan ingen förneka. Men vi lyckades vinna trots att vi låg under i stunder. Det betyder mycket.

Hur har du upplevt säsongen hittills?

– Det har varit tufft. Men vi kan inte lägga oss ner och dö. Utan vi har pratat om vad vi vill förbättra och behöver göra annorlunda. Jag tycker vi har blivit bättre på sistone.

19-årige Albin Selin gör sin första elitsäsong i IFK Kristianstad. Sedan Valter Chrintz övergång tidigare i somras har han gått bakom Anton Halén på högersex.

– Det har ändå gått helt okej. Jag har mycket kvar att lära mig och det kan alltid gå bättre. Men jag jobbar hårt varje träning och jag hoppas att det ska visa sig nu, fortsätter Selin som har gjort 21 mål den här säsongen.

Hur mycket har du och din huvudtränare Ulf (Larsson) pratat sedan Haléns skada?

– Vi pratade lite grann. Jag och Ulf har en bra relation. Jag hade honom som tränare i U-laget i division 1. Jag ska bara in och köra mitt race. Jag har både Ulf och Jespers (Larsson) förtroende.

Ni har radat upp tre raka segrar mot Aranäs, OV Helsingborg respektive Bukarest. Var står ni formmässigt tycker du?

– Vi är på god väg. Det börjar se bättre ut men vi är långt i från nöjda. Vi har många detaljer kvar att jobba med. Men vi jobbar hårt varje träning och match. Vi tar en dag i taget och laddar för slutspel då vi ska vara som bäst.

IFK Kristianstad har varit laget med bäst publiksnitt i Handbollsligan de senaste åren. Känner du av någon press från era supportrar trots att läktarna gapar tomma?

– Ja, det gör man väl. Jag är uppvuxen här och vet hur stor plats handbollen har i mångas hjärtan. Det är press på oss, med all rätt. Det är verkligen något man kämpar för. Att få alla nöjda på något sätt.

Hur går dina tankar inför fredagens hemmamatch mot IFK Ystad?

– Det är ett lag som kan slå alla om de väl får till de. Sen har de haft det lite tufft på sistone. Så de lär komma sjukt revanschsugna.

Är du redo för 60 minuter på din högerkant?

– Ja, det ska bli sjukt kul. Det var länge sedan man körde 60 minuter, avslutar Selin.

OLOF THYRELIUS ERICSON

IFK Kristianstads interna skytteliga

1. Anton Halén, 126 mål
2. Adam Nyfjäll, 100
3. Emil Frend Öfors, 88
4. Teitur Einarsson, 81
5. Olafur Gudmundsson, 72
6. Markus Olsson, 62
7. Johan Nilsson, 52
8. Ludvig Jurmala Åström, 21
8. Albin Selin, 21
10. Gregor Ocvirk, 19

Foto: Bildbyrån