Adrian Hesslekrans: ”Kommer bli helt avgörande”

Med en ung och orutinerad trupp tros Lugi få det tufft i årets säsong. Den nyblivne lagkaptenen Adrian Hesslekrans är väl medveten om utmaningen som väntar. 

– De sista tio minuterna i flera matcher kommer att bli helt avgörande och att vinna alla inställningsmatcher kommer också att bli avgörande, säger 23-åringen.

LUGI HF–HAMMARBY IF
SÖNDAG 24 SEPTEMBER, 16.00
VISAS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Lugi HF går in i säsongen med ett ungt och orutinerat lag. Någon som kommer att få axla stort ansvar är mittsexan Adrian Hesslekrans som trots att han bara är 23 år är en av de äldsta spelarna i truppen. När Hesslekrans nu inleder sin sjätte säsong i Handbollsligan gör han det som lagkapten för sitt Lugi.

– Det är lite speciellt, på något sätt blir jag en av de mest rutinerade spelarna i laget så själva lagkaptensrollen är ju ganska naturlig på något sätt. Jag har en väldigt bra position socialt sett i truppen så på så sätt är det ganska enkelt att tala och berätta för andra vad jag tycker och känner så det är ändå ganska naturligt, säger Hesslekrans om den nya rollen som lagkapten.

Vilka är utmaningarna för Lugi i år?

– Absolut att orka, vi är ju så pass unga så att orka med 60 minuter i alla matcher på så lite rutin vi har kommer att bli helt avgörande. De sista tio minuterna i flera matcher kommer att bli helt avgörande och att vi ska vinna alla inställningsmatcher kommer också att bli avgörande.

Om att laget tippas på jumboplatsen av den samlade tränarkåren tänker han såhär:

– De grundar väl absolut det på att förra säsongen gick som den gick med de toppspelarna vi hade i Fredrik Olsson och Casper Käll och att vi tappar dem. Jag förstår att man inte tror på oss när två så poängstarka spelare försvinner.

Efter att ha förlorat premiären borta mot Alingsås väntar nu hemmamöte mot Hammarby, som kommer från en seger mot Malmö i deras premiärmatch. Hesslekrans har en bra känsla inför helgens drabbning.

– Nu var det en tuff bortamatch igår (onsdag), men jag ser det bara positivt inför hemmamatchen på söndag. Jag tror att vi kommer få grymt stöd av vår publik och vi kommer att ha en fin känsla i kroppen, tror jag.

Matchen mellan Lugi och Hammarby har avkast 16:00 på söndag.

SIXTEN ÖSTBÄCK

Foto: Bildbyrån