140 000 kronor till handbollens samhällsprojekt

Tillsammans med Svensk Elithandboll låter Svenska Spel fansen rösta fram Månadens Spel – månadens snyggaste spelsekvens i dam- respektive herrligan, SHE och Handbollsligan. Vinnande föreningar tilldelas 10 000 kronor för respektive klubbs arbete inom manifestationen #viställerupp som stödjer projekt inom hälsa, inkludering och integration.

– Att låta fansen rösta fram vinnaren är vårt sätt att visa uppskattning mot dem som följer SHE och Handbollsligan. Vi vet att det är svårt att stödja sitt lag från läktaren just nu och på det här sättet vill vi att fansen ändå ska känna att de är delaktiga och skapar intresse för svensk handboll. Och att deras engagemang samtidigt skapar värde för klubbarnas arbete med barn och ungdomar är en win-win, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

#viställerupp

Projekten inom #viställerupp är många och har främst fokus på barn och ungdomar. Varje klubb väljer själv vilka aktiviteter, inom tre centralt beslutade projektområden, man vill arbeta med:

• Hälsa
• Integration
• Inkludering

– Det jobb som alla föreningar gör är grymt och utan dem så skulle det inte finnas någon framtid för oss spelare eller för ungdomarna. Det är roligt att fansen röstar fram Månadens Spel och att vi alla kan hjälpas åt så gott vi kan i dessa tider, säger Loui Sand som är tidigare elitspelare i Sävehof och nu ambassadör för #viställerupp.

Arbetet med #viställerupp är högt prioriterat av såväl klubbarna som Svensk Elithandboll. Då klubbarnas ekonomi påverkas mycket av pandemin är tillskottet från Svenska Spel extra viktigt, menar Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel.

– Vi är väldigt glada att Svenska Spel på det här sättet är med och bidrar med viktiga medel till projekt som gör skillnad på riktigt, säger Peter Gentzel.

Första omröstningen i november

Månadens Spel kommer att pågå under hela handbollssäsongen 2020/21 och första omröstningen sker nu under november. Totalt innebär det att Svenska Spel, vid sidan av sitt övriga engagemang för svensk elit- och breddhandboll, bidrar med 140 000 kr till #viställerupp.

– Det känns självklart för oss att på det här sättet vara med och bidra till initiativ som sätter barn och unga i rörelse, speciellt då det är extra svårt nu under pandemin. Vi vet också att idrotten är viktig för integrationen i samhället. Att inkludera fler i handbollsfamiljen, och på så sätt bidra till integration, är något vi verkligen ställer upp för, säger Nicklas Biverståhl.

De spelsekvenser som fansen får rösta om väljs ut av en jury bestående av representanter från Svensk Elithandboll och Svenska Spel, samt av #viställerupp-ambassadören Loui Sand.

Första omröstningen genomförs 2–8 november. Fansen kommer att kunna rösta via ligornas respektive hemsidor:

• SHE.se
• Handbollsligan.se

Läs mer om #viställerupp