VästeråsIrsta förstärker med två nyförvärv

VästeråsIrsta HF har i dagarna gjort klart med två nya spelare inför säsongen 2020/21. Målvakten Tyra Schjött (bilden) och vänstersexan Tilde Skoog.

17-åriga Tyra Schött kommer närmast från Eskilstuna Guif men har även representerat Gökstens BK. Hon är lillasyster till Irma Schjött som tidigare vaktade målet i Västerås men som nu spelar i H65 Höör. Dessutom har Tyra medverkat på läger med U18-landslaget.

– Ung och lovande målvakt som kommer att få en bra och lärorik resa bakom våra två unga och beprövade seniormålvakter. Med utveckling och en vana av skott på högsta nivån blir det spännande att se hur snart hon kan hota sina något äldre konkurrenter, säger Frenne Båverud om Schjött till VästeråsIrsta HF:s hemsida.

Tilde Skoog anländer från huvudstaden och Tyresö Handboll. 19-åringen berättar kort om sina målsättningar till VästeråsIrstas hemsida.

– Att spela i SHE har alltid varit någonting jag drömt om! Jag valde VästeråsIrsta eftersom jag ser det som ett steg framåt i min karriär och jag är övertygad om att det är en väldigt bra miljö för min fortsatta utveckling, berättar vänstersexan.

Foto: VästeråsIrsta HF