U-landslagsspelare klara för SHE

De två U-landslagsspelarna Ofelia Shoai Hallberg och Sofia Kou Aune är klara för spel i Lugi HF respektive Skara HF. Talangerna har skrivit på varsitt tvåårskontrakt.

H43 Lund-fostrade Ofelia Shoai Hallberg presenterades av Lugi HF under onsdagen. Hallberg har spelat 10 U-landskamper och gjort 13 landslagsmål från sin mittsex-position.

– Det känns väldigt bra inför klubbytet, då jag vet att Lugi är en bra klubb. Anledningen till bytet är att jag ser stora utvecklingsmöjligheter för mig som handbollsspelare med väldigt skickliga spelare som vill lika mycket som mig, säger Hallberg till Lugi HF:s hemsida.

I samma veva lämnar Sofia Kou Aune Skånela IF i sommar för spel i Skara HF. Högernian ersätter Sara Johansson som väntar barn under hösten. Kou Aune har spelat fem U-landskamper.

– Jag har hört så mycket bra om Skara och fått ett väldigt gott intryck av laget och ledningen. Nu vill jag satsa på att utvecklas och känner att den kontakt jag redan fått med tränaren Magnus Frisk gör att jag har stora förhoppningar om att kunna komma vidare med mina handbollsambitioner, säger Kou Aune till Skara HF:s hemsida.

Foto: Christoffer Borg Mattisson & Bildbyrån.