Spansk världsstjärna till Sävehof

Sävehof har gjort en riktig värvningsbomb inför nästa säsong. Då ansluter den spanska storstjärnan Carmen Martin som nyligen utsågs till VM:s bästa högersexa.


En av världens bästa högersexor är klar för Sävehof. Carmen Martin, som utsågs till den bästa högersexan i VM, har skrivit på för klubben inför nästa säsong.

– Att få komma till världens största handbollsklubb och till svensk handboll som jag anser är snabb och bra gläder mig mycket. Jag är hängiven och tävlingsinriktad och ser fram emot nästa säsong, säger Carmen Martin till klubbens hemsida.

Carmen Martin kommer att tillföra en internationell stjärnglans till SHE. Hon har gjort nästan 800 mål på 227 landskamper för Spanien och har representerat stora klubbar som RK Krim, Nice och CSM Bukarest där hon vann Champions League 2016. Med landslaget har 33-åringen tagit två EM-silver, ett OS-brons och ett VM-brons sedan debuten 2005. I totalt fem mästerskap har Martin blivit utsedd till turneringens bästa högersexa. 

– Värvningen av Carmen ligger i linje med våra ambitioner. Vi vill vara bäst och hon är en av de bästa. Med Carmen får vi en rutinerad vinnartyp som är van att spela en snabb handboll och inte  är rädd för att ta ansvar, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån