Skara värvar från Danmark

Semifinalisten Skara HF har värvat en ny spelfördelare inför nästa säsong. 18-åriga Stella Kate Muir, som spelat ungdomslandslagshandboll för såväl Storbritannien som Danmark, ansluter i slutet av månaden. 

Stella Kate Muir kommer närmast från danska Sønderjyske där hon varit klubbkamrat med tidigare Skuruspelaren Jackie Moreno.

De tre föregående säsongerna spelade hon för Team Esbjerg, där hon fram till förra sommaren ingick i elittruppen. Hon har meriter från det brittiska U-landslaget och ska spela Scandinavian Open för Danmarks U19-landslag nästa helg (mot bland annat Sverige).  

– Jag vet att Skara slutade i toppen av den svenska ligan denna säsong, och att klubben hör hemma i en mycket mysig liten ort. Genom de kontakter jag haft med klubben känner jag att där finns en miljö som tilltalar mig och ger mig utvecklingsmöjligheter, säger hon till Skara HF:s webbsida

Skara HF:s sportchef Gunilla Flink:

– Vi är stolta och glada över att Stella valde att spela med oss. Hon är en ung och talangfull spelare som det ska bli mycket intressant att följa. Hon är en snabb spelfördelare med speed och ett ”en-mot-en-spel” som främsta vapen.