Månadens spelare i oktober: Emma Navne

Efter två bländande prestationer har Lugis Emma Navne utsetts som Månadens spelare i SHE i oktober månad. Det är första gången danskan får priset.

– Det betyder mycket när man uppmärksammas för att man gör någonting bra, säger formstarka Navne.

AVKAST SÄNDS PÅ SPORTKANALEN 20.50
PROGRAMMET SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE.SE

13 mål och lika många assist talar sitt tydliga språk. Emma Navnes facit de två senaste matcherna vittnar om en danska i storform.

– Jag spelar mycket och har ett stort ansvar i laget. Sen har jag utvecklats mycket fysiskt. Jag spelar snabbare och orkar mer. Jag hoppas jag kan hålla mig skadefri och fortsätta på den här vägen, säger Navne som är överraskad men glad över att få priset som Månadens spelare i SHE.

– Det betyder mycket när man uppmärksammas för att man gör någonting bra, speciellt när det är något man brinner så mycket för, fortsätter mittnian.

Hennes Lugi ligger på en femteplats inför lördagens bortamatch mot VästeråsIrsta HF.

– Jag tycker det är en svår match. Det är lite 50/50. Men vi har ett bra självförtroende efter en vinst och jag hoppas att vi kan ta poäng igen.

I senaste matchen mot Kristianstad vann Lugi med 32–27, mycket tack vare Emma Navnes 15 poäng i matchen. Även målvakten Hanna Popaja var starkt bidragande till segern och lyftet i tabellen.

Förra året missade ni slutspel. Känner du att ni är ett stabilare lag i år?

– Ja, hittills i alla fall. Så länge vi håller oss skadefria känns det stabilt, svarar Navne som själv drogs med skadekänningar i foten under inledningen av hösten.

Är Lugi ett slutspelslag i år?

– Ja, det är jag helt säker på. Nu när vi fått tillbaka Clara (Lerby) och har Mariann (Gabrielsen) på högerkanten så kan vi göra tio lätta mål på en match. Det är en jättestor skillnad, Sen är vi mer rutinerade. Jag tycker vi ska gå till slutspel.

OLOF THYRELIUS ERICSON

EMMA NAVNES OKTOBER

16 oktober: Skuru IK (b), 33–38
6 mål, 5 assist, 4,29 MEP-poäng
24 oktober: Kristianstad HK (h), 32–27
7 mål, 8 assist, 5,35 MEP-poäng
Totalt: 13 mål, 13 assist, 9,64 MEP-poäng

MÅNADENS SPELARE 2021/22

September: Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK
Oktober: Emma Navne, Lugi HF

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån