Månadens spelare i april: Johanna Bundsen

IK Sävehofs landslagsmålvakt Johanna Bundsen har blivit utsedd till Månadens spelare i SHE.
– Jag har haft en trygghet i mitt spel under hela säsongen. Sen har fått otroligt bra hjälp av mitt försvar också, säger Bundsen inför lördagens semifinal mot Skuru IK.

AVKAST SÄNDS PÅ SPORTKANALEN 17.40
PROGRAMMET SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE.SE

På lördag inleds semifinalerna i damernas SM-slutspel. För de regerande mästarna IK Sävehof väntar hemmamöte med Skuru IK.

– Det ska bli jätteroligt. Det var några veckor sedan vi spelade match. Vi har kunnat träna på bra under uppehållet och lagt taktiska förberedelser, som jag tyvärr inte kan avslöja här. inleder Johanna Bundsen, Månadens spelare i SHE i april enligt juryn i Avkast.

– Jag har haft en trygghet i mitt spel under hela säsongen. Sen har fått otroligt bra hjälp av mitt försvar också. Det är jättekul att man kan höja sig några procent i slutspelet, fortsätter Bundsen som i perioder var en levande vägg i kvartsfinalserien mot Kungälvs HK.

Nu väntar alltså semifinal mot Skuru IK för Sävehof. Ett lag som Partillelaget har vunnit över fyra gånger om under säsongen. Två gånger i serien samt två gånger om i ATG Svenska cupens semifinal.

Hur ser du på semifinalen mot Skuru?

– Det är väldigt klyschigt, men allt kan hända i ett slutspel. Alla har gått och väntat på det här hela säsongen och, även om vi har vunnit mot Skuru den här säsongen, finns det inget på förhand som säger att vi ska vinna matchen på lördag. Det gäller att vi verkligen är på plats med rätt inställning.

Att det är två lag som känner varandra väl råder det ingen tvekan om. Utöver de fyra mötena under vintern och hösten möttes de även i SM-final 2022.

– Vi har stor respekt för deras försvarsspel. Vi vet att de kan växla mellan 5-1 och 6-0. Som målvakt behöver jag se en aggressivitet och tydlighet i vårt försvarspel. Vi vet vad vi kan prestera försvarsmässigt.

Avkast mellan Sävehof och Skuru sker klockan 16.00 på lördag. Semifinalserien spelas i bäst av fem matcher.

OLOF THYRELIUS ERICSON

JOHANNA BUNDSENS APRIL

1 april: Kungälvs HK (b), 28–23
10 räddningar, 33 räddningsprocent, 1,79 MEP-poäng
15 april: Kungälvs HK (h), 32–22
15 räddningar, 55 räddningsprocent, 5,65 MEP-poäng
Totalt: 25 räddningar, 44 räddningsprocent, 7,44 MEP-poäng

MÅNADENS SPELARE 2022/23

September: Siw Aabech, Kristianstad HK
December: Elin Lindblom, VästeråsIrsta HF
Januari: Sara Johansson, Skara HF
Februari: Josephine Nordström, Skuru IK
Mars: Isabelle Andersson, H65 Höör
April: Johanna Bundsen, IK Sävehof

Foto: Bildbyrån