Laura Jensen: ”Alltid varit en snabb spelare”

Explosive Laura Jensen har gjort flest mål den här säsongen i guldjagande IK Sävehof. Inför den första semifinalen mot H65 Höör tog vi ett kort snack med den formstarka danskan.
– Jag har en bra magkänsla. Vi har tränat på hårt och är redo för semifinal mot Höör, säger Jensen.

IK SÄVEHOF–H65 HÖÖR
ONSDAG 7 APRIL 18.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Med 113 mål i grundserien och slutspelet har 22-åriga Laura Jensen varit Sävehofs mest flitiga målskytt i år. På plan har hon utmärkt sig med fina genombrott och kvicka fötter. Spetsegenskaper hon länge har varit utrustad med. 

– Jag har alltid varit en snabb spelare. Eftersom jag inte är så lång har jag alltid tränat på det, berättar Jensen som är 171 cm lång. 

Vad tycker du är det viktigaste respektive svåraste som handbollsspelare?

– Det är svårt att säga. Det kan bero på om du är lång eller kort. Men jag tycker fysik är viktigast. Alltså både uthållighet och styrka, menar Jensen som fortsätter:

– Svårast är nog motgångarna. Att hantera sämre perioder och jobba mentalt. Det kan vara svårt att få ihop allting med laget i såna stunder. Men man blir ännu smartare och starkare efteråt. 

Jensen gör sin debutsäsong i SHE och följer ligan med stort intresse. Under tisdagskvällen kommer hon sitta bänkad för att följa semifinalsserien mellan Skuru och Skara. 

– Jag tycker det är jätteroligt att följa andra handbollsmatcher. Kanske kommer vi spela final och då är det bra att veta hur de andra spelar. Jag kommer sitta med några från laget. Det ska bli trevligt. 

Hur är din egen magkänsla inför semifinalsserien mot H65 Höör?

– Den är bra. Vi har tränat på hårt och är redo för semifinal mot Höör. Vi har sett fram emot det här sedan den tredje kvartsfinalen mot Önnered. Det är kul att spela viktiga matcher. 

Vad tycker du om det svenska slutspelsupplägget?

– Jag tycker det är kul med matchserier. Det blir mycket hets och fajt på plan. Det är roligt att få pröva på något annat, fortsätter Jensen som har spelat några få slutspel i Danmark där de åtta bästa lagen från grundserien delas in i två grupper.

På Svenska Spel gäller IK Sävehof som favoriter till SM-guldet. Men enligt Jensen är guldchanserna lika stora för semifinalmotståndarna H65. 

– Vi är i ett gott slag. Men vi är inte favoriter. Det kommer bli jämna matcher mot Höör. De spelar med mycket fysik och har duktiga spelare. Precis som oss har de gjort det bra i kvartsfinalerna och generellt i grundserien. De har även duktiga landslagsspelare. 

Ni vann den senaste matchen som spelades mellan er och Höör. Betyder det något i slutspel?

– Ja, såklart. Det var ganska nyligen så visst betyder det något. Men vi förlorade mot Höör i höstas så det står 1–1 i matcher. 

Vilken tycker du är H65:s största styrka som lag?

– Jag tycker de har ett jättebra kontringsspel. De kommer med stor fysik så gäller för oss att stå emot. De har också goda individuella kvaliteter. 

OLOF THYRELIUS ERICSON

SEMIFINAL 2

7 april: IK Sävehof–H65 Höör
10 april: H65 Höör–IK Sävehof
25 april: IK Sävehof–H65 Höör
Ev 29 april: H65 Höör–IK Sävehof
Ev 4 maj: IK Sävehof–H65 Höör

Sävehofs interna slutspelsskytteliga

1. Laura Jensen, 16
2. Ida Staxen Lagerbon, 14
3. Nina Dano, 13
4. Jamina Roberts, 12
5. Trine Wacker Mortensen, 11
6. Mathilda Lundström, 7
7. Thea Blomst, 6
8. Nina Koppang, 5
9. Linn Andersson, 1
9. Thess Krönell, 1

Foto: Bildbyrån