Johanna Kjellman: ”Inget lag är omöjligt”

På måndag kväll avslutas den fjärde omgången i SHE med ett intressant möte mellan Skara HF och obesegrade H65 Höör. Vi tog ett snack med hemmalagets Johanna Kjellman som betonar vikten av disciplin i matchen.
– Höör är duktiga på att straffa minsta lilla misstag, kommenterar Kjellman.

SKARA HF–H65 HÖÖR
MÅNDAG 19 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Johanna Kjellman är ny i Skara HF inför säsongen. Målvakten är fostrad i RP Linköping men spenderade hela elva säsonger i Kungälvs HK.

Vad var din bild av Skara innan du skrev på för klubben?

– Naturligtvis god. Det skulle jag verkligen säga. Det är ett bra gäng som jag tycker har något bra på gång. Jag ville gärna vara med på den resan. Förhoppningsvis kan jag bidra med min rutin, berättar Kjellman.

Har dina förväntningar motsvarats?

– Ja, det får man nog säga. Jag har roligt på varje tärning, även om jag hade det i Kungälv också. Men det är viktigt för mig att man har skoj. De som känner mig väl vet att löpspåret och gymmet inte är några favoriter. För mig är det bästa när någon kastar en boll mot mig. Då är det viktigt med bra kamrater som underlättar den tråkiga träningen. Skara bjuder definitivt upp till det. Det är en fin gemenskap.

Bor du kvar i Kungälv?

– Nej, jag bor i Skara nu. Men jag har kvar lägenheten i Kungälv. Jag har min sambo där.

Hur såg helgen ut för din del?

– Det har varit ganska lugnt och skönt, inga stora utsvävningar. Jag har spelat lite golf och njutit av höstvädret. Man får passa på nu när solen är framme.

På måndag kväll möts Skara och Höör som hittills är obesegrade. En tuff match för Kjellman och hennes nya lagkamrater.

Ni möter fjolårets seriesegrare H65 Höör. Hur optimistisk känner du dig?

– Man ska alltid ha en tro på att man kan vinna. Men gör vi det på måndag är det lite av en skräll. Det behöver jag inte sticka under stolen med. Samtidigt är inget lag omöjligt så det klart att jag är optimistisk. Jag vill vinna varje match. Men det är superviktigt att alla bitar faller på plats. Den taktiska planeringen och genomförandet måste vara rätt.

Vad är den största utmaningen mot ett lag som H65 Höör?

– Oss själva. Även om Höör slutade etta i fjol måste vi lyckas med det vi själva ska göra. Vi får inte kasta bort onödiga bollar exempelvis som mot Sävehof. Höör är bra på att straffa minsta lilla misstag och duktiga på att få med sig hela laget i omställningarna.

Vad är ditt omdöme av ert försvarsspel hittills under hösten?

– Stundtals bra. Men jag vill ha det bra hela tiden. Vi har en bra dialog i laget med vår tränare Magnus Frisk. Han är duktig att involvera laget i sådana frågor.

Är du nöjd med din egen säsongsinledning?

– Nej, det kan jag inte påstå. Jag missade Önneredsmatchen eftersom jag var snuvig och tog det säkra före det osäkra. Jag var irriterad över att missa den premiären. Men i de andra matcherna kunde jag ha spelat bättre, menar Kjellman som fortsätter:

– Det är ett nytt lag och nya spelare man har framför sig. Försäsongen var inte optimal för en gammal räv som jag. Det tar lite tid att få in de nya rutinerna och allt att falla på plats.

Vad är dina ambitioner i år?

– Att prestera i varje match. Det är en självklarhet. Jag vill bidra till kontringsspelet och vara snabb ut med bollen. Sen vill jag se att vi placerar oss på en så bra tabellplacering som möjligt.

Avslutningsvis, du har mött Höör flera gånger i din karriär. Vad är det sista du säger till dina lagkamrater inför avkast på måndag?

– Disciplin. Det gäller oss alla. Vi behöver vara noggranna och inte bjuda på så mycket skit, rent ut sagt. Då kan det bli bra. Disciplin, disciplin och disciplin.

OLOF THYRELIUS ERICSON