Jensen och Skretting efter 34–30 i Partille

Det är kvitterat i SM-finalserien mellan IK Sävehof och H65 Höör. 34–30 (20–14) skrevs slutsiffrorna i Partille Arena på tisdagskvällen.

Efter slutsignal tog undertecknad ett kort snack med Sävehofs Laura Jensen och H65 Höörs Alma Skretting.

– Vi spelade en helt annorlunda match idag än för två dagar sen. Idag stod vi verkligen tillsammans som ett lag. Vi hade en helt annan inställning, inledde femmålsskytten Jensen.

Ni släppte in ett färre mål än vad vi gjorde i söndags. Ändå var intrycket från läktarplats att ni stod betydligt bättre bakåt. Håller du med?

– Ja, vi var bra bakåt till en viss punkt. Men vi är inte nöjda med att släppa in 30 mål. Vi ska fortsätta kolla på vårt försvar, för det är där vi gärna vill visa var skåpet ska stå.

Som mest ledde ni med nio mål i andra halvlek. Men med åtta minuter kvar att spela var Höör endast fem mål bakom er i protokollet. Vad var det som hände?

– Vi var lite trötta och kanske lite nöjda. Vi vet om att vi ska jobba i 60 minuter. Men vi hade ändå matchen under kontroll. Det var inte nära att Höör kom ikapp, fortsatte Jensen som efter matchen var märkt med en blåtira.

Vad säger du om den fysiska kampen idag?

– Det är ofta fysiskt mot Höör. De står upp som en mur, vilket vi också gör. Nu står jag här med ett blått öga. Det är nice. Det är så det ska vara i en SM-final.

Hur mår ögat?

– Ögat mår bra. Det är lugnt.

Hur går ni vidare nu?

– Nu står det 0–0 igen. Nu är det kanske tre matcher kvar, vem vet. Vi ska vara nöjda nu men vi ska inte tro att vi är bättre än dem.

Mittsexan Alma Skretting utsågs till Höörs bästa spelare och noterades för fem mål.

Vad säger du om matchen, Alma?

– Vi tappade vårt försvarsspel alldeles för ofta. De spelade ut oss helt enkelt.

Nio mål från Nina Koppang. Varför lyckades ni inte stoppa hennes skytte?

– Hon är väldigt explosiv och snabb, så det är svårt för oss treor att veta vem av oss som ska gå upp och försöka låsa henne. Hon kommer lite snävt in. Sen växlade de ner oss så vi blev glesa.

Vad pratade ni om för att försöka stoppa blödningen bakåt?

– Vi pratade om aggressivitet. Vi blev alldeles för passiva. Det var det vi kom tillbaka till i våra time-outer. Anfallsmässigt pratade vi om att få vidare bollen. Sävehof var jätteaggressiva idag.

Hur är det att spela SM-final?

– Det är jättekul. Men jag hade gärna velat haft det lite jämnare idag. Det är mycket känslor, och det är nu man vill vara som bäst, vilket vi inte var idag.

Vad händer nu?

– Jag tror vi får deppa lite nu när vi åker hem, och sen är det på det igen. Vi ska kolla video och ladda upp batterierna både fysiskt och psykiskt. Förhoppningsvis blir det lite jämnare på fredag. Vi ska i alla fall visa mer inställning och krigaranda.

Text: Olof Thyrelius Ericson
Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån