Här är SHE:s tolv lagkaptener

Åtta spelare fortsätter att bära bindeln i sina lag – fyra av klubbarna i SHE har fått nya lagkaptener den till den här säsongen. Här är de tolv spelarna som leder sina lag i vinter. 

Nio dagar återstår till årets SHE-premiär där IK Sävehof tar emot BK Heid i ett derby den 17 september. Dagen efter är det trippla matcher på schemat med Lugi HF–H65 Höör, Skuru IK–Kristianstad HK och Skövde HF–Boden Handboll. 

Nu är det klart vilka de tolv lagkaptenerna i ligan blir. Två tredjedelar av dem bar bindeln även förra säsongen medan det i H65 Höör, BK Heid, Kungälvs HK och Skövde HF är nytt på den fronten. 

Jessica Ehrbring (BK Heid) har lagt skorna på hyllan, Kungälvs HK:s Elin Sige gjorde likadant innan hon snörade på sig desamma igen för att hjälpa till på den för henne ovana positionen mittsex då klubben har skadebekymmer där. H65 Höörs Sofia Hvenfelt har flyttat över sundet för proffslivet i Köpenhamn och i Skövde har såväl Hanna Edvardsson som Julia Ehn, som förra säsongen delade på uppdraget, lämnat föreningen. 

De nya lagkaptenerna i SHE är nyblivna landslagsspelaren Emma Rask (H65 Höör), Sara Larsson Fridman (BK Heid), Wilma Pettersson (Kungälvs HK) och Nora Jakobsson van Stam (Skövde HF).   

DANIEL VANDOR

Lagkaptener i SHE 2020/21

Boden Handboll: Sara Nordström
H65 Höör: Emma Rask (ny)
BK Heid: Sara Larsson Fridman (ny)
Kristianstad HK: Maja Hansson
Kungälvs HK: Wilma Pettersson (ny)
Lugi HF: Olivia Löfqvist
Skara HF: Melanie Felber
Skuru IK: Daniela de Jong
Skövde HF: Nora Jakobsson van Stam (ny)
IK Sävehof: Linnea Pettersson
VästeråsIrsta HF: Viktoria Högström-Unell
Önnereds HK: Linnea Säreborn