Hanna Eriksson: ”Inte riktigt hittat formen”

I fjol slutade de sexa som nykomlingar. Nu vill Önnered fortsätta på samma spår. 

– Vi har några pusselbitar som vi måste få på plats, säger Hanna Eriksson. 

ÖNNEREDS HK-LUGI HF • SÖNDAG 4 NOVEMBER 14.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Som nykomling slutade Önnered sexa ifjol och tog sig till slutspel. Inför samma säsong anlände Hanna Eriksson från Sävehof. Under tiden som Önnered etablerat sig som ett mittenlag i SHE har målvakten fått mycket speltid.

– Eftersom jag kom till klubben förra året visste jag inte riktigt vad jag hade att vänta mig. Men vi är ett härligt gäng och ett bra lag som fick en bra start förra året. Som nykomlingar måste man tänka att ”det är nu det gäller” i varje match. Föreningen har också satsat mycket på damerna och vill att vi ska vara ett stabilt SHE-lag. Nu måste vi fortsätta på samma spår. 

Nu ligger Önnered på åttonde plats i tabellen efter några tuffa veckor där laget förlorat mot både Sävehof och H65 Höör. 

– Jag tycker att vår inledning var sådär, även om vi fick med oss några poäng. Överlag har det varit lite upp och ner där vi känner att vi inte riktigt hittat formen som vi egentligen vill ha, säger Hanna Eriksson och fortsätter:

– Vi spelade en tuff match mot Höör senast där vi ändå gör det okej. Eftersom Höör spelat två SM-finaler i rad visste vi att det skulle bli jättetufft. Vi åkte dit med inställningen att göra en bra match, men jag tycker ändå att vi borde ha kommit lite närmare dem. Vi har några pusselbitar vi måste få på plats inför kommande matcher.

Hanna Eriksson stod inte förlustmatchen mot Höör, men har sedan innan kommit upp i fina räddningssiffror. I de tre senaste matcherna har Hanna Eriksson till exempel snuddat på 40 procent vid två tillfällen. 

– Jag tycker att det har känts väldigt bra i de matcherna jag spelat mycket. Men jag känner också att jag måste hitta en jämnare nivå matcherna igenom. Jag förbättras för varje år och det är otroligt skönt. 

Vad har du förbättrat sedan du började spela regelbundet i SHE?

– Väldigt mycket ligger ju i min uppfostran i Sävehof. Där lärde jag mig hur det är att vara en professionell handbollsspelare och hur fysträningen ska skötas. Det lade egentligen grunden för min målvaktsstil som jag fått ut i Önnered efter mer speltid. Jag har fått mer skott på mig under matcherna och det är viktigt för mig. Jag känner att Önnered har en fin miljö där jag kan utvecklas. 

Nu ställs Önnered mot Lugi på hemmaplan. Fyra poäng skiljer mellan lagen inför söndagens drabbning i Göteborg. 

– Det blir en spännande match för vår del. Lugi är femma och vi ligger åtta i tabellen. Vi hade bra matcher mot dem förra säsongen och är inställda på att det kommer bli en jämn match nu också. Om vi kan lyckas få med oss två poäng är vi bara två poäng bakom dem i tabellen. 

I tabellen finns det lag bakom som jagar er. Samtidigt har Önnered bara några poäng upp till högre placeringar. Hur tänker ni i detta läget?

– Jag tror verkligen att platserna mellan fyra till åtta kommer vara tajta och där det inte kommer att skilja många poäng. På några platser tror jag till och med att det kan handla om målskillnad. Därför gäller det att inte få matcher att rinna iväg om man skulle förlora under säsongen.  

Vad behöver ni tänka extra på när ni möter Lugi?

– Lugi har mycket bra spelare och många att välja på. Speciellt Melissa Petrén och Olivia Löfqvist känns otroligt viktiga för dem. För oss gäller det att täta till bakåt och få till det framåt. 

MARCUS HEED

Önnereds senaste placeringar

2018/19: Åtta (efter sex matcher)
2017/18: Sexa.
2016/17: Etta (allsvenskan)
2015/16: Elva.
2014/15: Tia.