Handbollsligan går in i en ny era, samlar allt i ett enhetligt varumärke

Handbollsligan blir ett starkt varumärke som innefattar Handbollsligan herr, Handbollsligan dam och den digitala plattformen Handbollsligan Live. Syftet är att samla all svensk elithandboll och erbjuda mer och närmare handbollsupplevelser.

Inför säsongen 23/24 genomför Svensk Elithandboll de största förändringarna någonsin!
Det innebär att Handbollsligan blir ett varumärke som innefattar allt som har med elithandboll att göra.

Dessutom lanseras den 10:e augusti Handbollsligan Liveen digital upplevelseplattform som gör det möjligt för fans att ta del av Handbollsligans upplevelser när man vill. Genom abonnemang får alla handbollsintresserade tillgång till allt som händer i Handbollsligan; matcher, klipp, höjdpunkter mm. Alla handbollsupplevelser, när man vill och varifrån man vill.

”Det är stora investeringar vi gör för att lansera Handbollsligan Live. Det stora värdet är möjligheten att sprida den svenska topphandbollen och framför allt få fler människor att uppleva de svenska toppligorna” – Peter Gentzel, VD Svensk Elithandboll

Två ligor, ett starkt varumärke

Genom att ge båda ligor samma status och erkännande signalerar det jämställdhet inom sporten. Det sänder en tydlig signal om att herrhandboll och damhandboll är lika viktiga.

”Att båda ligorna byter namn till Handbollsligan är lika naturligt som självklart.
Jag ser fram emot att spela under det nya liganamnet och att vi behåller vår slogan ”Ge allt. Alltid” som symboliserar vår inställning på och utanför plan.”

– Elma Örtemark, Skövde HF

”En gemensam identitet för både dam- och herrligan gör det enklare för fans att identifiera sig med och följa båda ligorna. Det skapar en tydlig och enhetlig profil för ligan och är helt rätt för vidareutvecklingen av Svensk Elithandboll.”
– Peter Gentzel, VD Svensk Elithandboll

”Det känns som Handbollsligan nu blir hel. Dubbelt så mycket kraft med båda ligorna under samma namn.”

– Felix Möller, IK Sävehof

En enad handbollsfamilj
Att använda samma namn i både dam- och herrligan skapar en känsla av kontinuitet och samhörighet mellan de två ligorna. Det stärker varumärket för svensk elithandboll och bygger vidare på dess historia och traditioner.

”För 7 år sedan fanns det en starkare trend att skapa egna varumärken och identifiera damligor med egna namn och profiler. ”SHE” var ett namn som framhävde och lyfte fram damernas handboll separat. Nu, sju år senare, har tidsandan förändrats och genom att byta namn på båda ligorna till Handbollsligan skapas en mer inkluderande och enad handbollsfamilj. 

Genom att byta namn till ”Handbollsligan” positionerar vi oss för framtiden med ökad tillväxt och utveckling. Det underlättar samarbete mellan ligorna med gemensamma evenemang och möjligheter till att skapa en starkare handbollskultur i Sverige.”
– Peter Gentzel, VD Svensk Elithandboll

Presskontakt                                                                                                     
Peter Gentzel, VD
0733-465 468
peter.gentzel@elithandboll.se
Svensk Elithandboll AB