Handbollen ställer upp!

Vi är nu 26 lag i SHE och Handbollsligan som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle. För våra barn och ungdomar. Vi vill tillsammans bli en ännu viktigare samhällsaktör. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. #viställerupp är också ett sätt för oss att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Tillsammans manifesterar vi detta under parollen #viställerupp.

Varje klubb har en lokal ambassadör för #viställerupp och nationellt har vi tre starka profiler som ställer upp för alla likas värde och klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över de nationella ambassadörerna Tobias KarlssonLoui Sand och Sabina Jacobsen.

– Det här känns helt magiskt! Att få ge tillbaka till handbollen och tillsammans med klubbarna och ligorna hjälpa fler barn och ungdomar till en bättre framtid är fantastiskt, säger Loui Sand, nationell ambassadör för #viställerupp.

– Jag är väldigt stolt över att vara en ambassadör för klubbarnas samhällsfrågor. De goda värderingar som handbollen står för vill jag vara med och sprida även utanför handbollsplanen, säger Tobias Karlsson, nationell ambassadör för #viställerupp.

– Otroligt spännande satsning som jag har fått chansen att vara en del av. Jag kommer göra allt jag kan för att klubbarna ska få fullt genomslag av de aktiviteter man gör för barn och ungdomar, säger Sabina Jacobsen, nationell ambassadör för #viställerupp.

Vad gör klubbarna idag?

HÄLSA
Vårt löfte: Vi sätter barn och ungdomar i rörelse.
• 13 400 aktiva spelare i klubbarna.
• 70 000 aktivitetstillfällen per år för barn och ungdomar.
• 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen.
• 19 klubbar arrangerar idag skolaktiviteter för att sätta fler barn och ungdomar i rörelse.
• Över 27 000 elever omfattas årligen av skolaktiviteterna.

INTEGRATION
Vårt löfte: Vi ser till att barn och ungdomar från olika bakgrund får mötas. 
• 17 klubbar har idag olika initiativ och projekt kring integration.
• 200 aktivitetstillfällen genomförs varje år.
• 6 300 personer har varit en del av klubbarnas integrationsprojekt under 2018.

INKLUDERING
Vårt löfte: Vi vill ge alla barn och ungdomar chansen att delta.
• 16 klubbar gör olika aktiviteter för barn och ungdomar med olika funktionsvariationer, exempelvis Handboll för alla med bland annat rullstolshandboll och Härs&Tvärs.
• 200 aktivitetstillfällen genomförs varje år.
• 2 800 personer har medverkat i klubbarnas olika aktiviteter under 2018.

ALLA 26 LAG I SHE OCH HANDBOLLSLIGAN STÄLLER UPP PÅ…
…att sätta barn och ungdomar i rörelse!
…att se till att barn och ungdomar från olika bakgrund får mötas!
…att vi vill ge alla barn och ungdomar chansen att delta!
…alla människors lika värde!

KLUBBAR I SHE
IK Sävehof, Boden Handboll, Kungälvs HK, Skara HF, Lugi HF, Skövde HF, Önnereds HK, Kristianstad HK, H65 Höör, VästeråsIrsta HF, BK Heid, Skuru IK

KLUBBAR I HANDBOLLSLIGAN
IFK Kristianstad, Alingsås HK, IFK Skövde, Eskilstuna Guif, Ystads IF, Lugi HF, IFK Ystad, IK Sävehof, HK Malmö, Hammarby IF, Redbergslids IK, HIF Karlskrona, Önnereds HK, AIK