Esmeralda Fetahovic: ”Ville inte missa det”

Landskrona-fostrade Esmeralda Fetahovic valde att förlänga med Lugi HF i våras över den kommande säsongen. Inför söndagens hemmamatch mot Boden berättar målvakten vad som låg bakom beslutet, samt hur samarbetet fungerar med nya målvaktskollegan och svenska mästarinnan Isabella Mouratidou.
– Hon bidrar med mycket energi och glädje, säger 22-åriga Fetahovic.

LUGI HF–BODEN HANDBOLL IF • SÖNDAG 3 NOVEMBER 17.10 • SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Efter två raka förluster mot Kungälvs HK och H65 Höör siktar Lugi HF på att hitta tillbaka till vinnarspåret. På söndag tar tabellfyran från Lund emot nästjumbon Boden Handboll, där hemmalaget bär favoritskapet.

– Jo, så är det. Men Boden känns som ett nytt lag. De har kvar sin stomme i Emmy Nordmark men annars är det mycket nytt. De har fått in en bra dansk målvakt (Mie Sörensen) och spelar ett aggressivt 6-0 spel. Det gäller för oss att jobba hem och hålla avtalen där bak, menar Esmeralda Fetahovic, målvakt i Lugi.

Hur mycket grämer ni er över förlusterna mot Kungälv och Höör?

– Vi är ju inte jättenöjda med vårt spel. Men vi har inte grävt ner oss utan försökt åtgärda de här felen. Vi har fokuserat mer på de kommande matcherna.

Vad var det som inte räckte till känner du?

– Vi tyckte väl att vi hade lite problem i anfallsspelet där vi inte riktigt höll våra avtal. Försvarsmässigt släppte vi förbi dem lite väl lätt. Men det var främst tålamodet framåt som saknades.

Fetahovic fick sin handbollsuppfostran i GW Landskrona. Sedan 2014 har hon tillhört Lugi. I fjol slutade hon på förstaplats i antal målvaktsräddningar i seriespelet med hela 232 stycken. Dessutom vann hon MEP-ligan bland målvakter med 50,54 poäng.

I våras valde hon att förlänga med klubben i ytterligare en säsong.

Vad var det som låg bakom det beslutet?

– Jag kände att vi skulle få ett nytt lag med en spännande satsning. En omkonstruktion som jag inte ville missa. Samt att jag är supernöjd med Dragan Brljevic som tränare. Det var inget svårt val. Jag trivs bra här och är inte redo för något annat just nu. 

Vad är ditt mål med handbollskarriären?

– Det största målet är väl att ta sig till landslaget, men det är ju rätt tufft. Mitt mål först och främst är att bli proffs.

Vad är det Dragan gör bra?

– Han är duktig på detaljer och ser saker man själv inte tänker på.

Du har haft en ny målvaktskollega sedan i somras. Hur tycker du att samarbetet med Isabella Mouratidou fungerar?

– Det fungerar väldigt bra. Vi kompletterar varandra bra och är två olika målvaktstyper. Jag är lite mer av en stillastående målvakt och försöker bli träffad, medan hon är mer explosiv. Men det fungerar även bra med Hanna Popaja. Förra säsongen var jag nästan ensam målvakt. Nu underlättar det verkligen för mig med två konkurrerande målvakter.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Lugis spelschema i november

3 november: Boden Handboll (hemma)
8 november: Skuru IK (hemma)
17 november: BK Heid (hemma)