Emma Lindqvist: ”Kan vara nyttigt”

De åkte på en smäll i sista omgången mot Skuru. Nu har H65 Höör laddat om och är ännu mer revanschsugna i jakten på SM-guld. Här är landslagsaktuella Emma Lindqvists tankar inför slutspelet.

H65 HÖÖR-VÄSTERÅSIRSTA • ONSDAG 27 MARS 18.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN

Efter ett kort landslagsuppehåll börjar nu slutspelet. Den avgörande delen av säsongen inleds med mötet mellan H65 Höör och VästeråsIrsta. Hemmalagets försvarsspecialist Emma Lindqvist är nyss hemkommen från landslaget där Sverige besegrade Ryssland två gånger i Eskilstuna och Norrköping. Nu laddar hon om för guldjakt med H65 Höör.

– Det var jätteroligt att vara med. Att träffa alla spelare och få spela på hemmaplan. Det är alltid lite annorlunda att vara med landslaget. Det ger en extra boost när det gäller självförtroendet och motivation till att fortsätta jobba hårt, säger Emma Lindqvist.

För H65 Höör avslutades grundserien på ett tungt sätt. Inför sista omgången mot Skuru stod laget på 21 raka segrar och hade lett serien hela året. Men Höör förlorade mot Skuru med 19–26 och slutade istället tvåa. 

– Det var såklart var tungt. Vi hade legat etta hela säsongen, men vi visste också att Skuru bara hade förlorat en match. De var bättre senast och då är de värdiga seriesegrare. 

Hur har den förlusten påverkat er inför slutspelet?

– Det har gjort oss mer revanschsugna. Vi tappade seriesegern i sista matchen, men i slutändan det kan det vara nyttigt. Nu inser vi kanske hur mycket jobb som krävs för att nå våra mål. Innan säsongen sa vi att vi skulle vara revanschsugna och ta tillbaka SM-guldet. Det ska vi hålla kvar vid. Tuffa matcher väntar och vi måste verkligen spela vårt bästa för att lyckas. 

I Höör är Emma Lindqvist försvarsspecialist, men mittnian har också utvecklats till en viktig kugge framåt. I grundserien gjorde hon flest assist (43) i laget och bidrog dessutom själv med 53 mål. 

– Utvecklingen har gått framåt under det senaste året, speciellt i anfallsspelet. Tidigare har det varit mest fokus på försvaret och jag har alltid gillat det. Men förra året tog jag kliv framåt i det offensiva spelet och har nu fått ansvar där också. 

Under onsdagen inleder Höör kvartsfinalserien mot VästeråsIrsta på hemmaplan. 

– Det kommer att bli tuffa matcher. Det är alltid jämnt mot dem i serien och på bortaplan mot dem är det alltid tufft. Vi måste sätta vårt försvarsspel och få lätta mål i första- och andrafas. Då är vi som bäst – när vi kan trycka in några enkla mål och inte behöver kämpa så mycket framåt, avslutar Emma Lindqvist. 

MARCUS HEED

Höör-spelare på senaste landslagssamlingen

Emma Lindqvist, 21 år, M9
Mikaela Mässing, 25 år, V9
Sofia Hvenfelt, 22 år, M6

H65 HÖÖR–VÄSTERÅSIRSTA HF

27 mars, 18.00: H65 Höör–VästeråsIrsta HF
31 mars, 18.00: VästeråsIrsta HF–H65 Höör
7 april, 16.00: H65 Höör–VästeråsIrsta HF
Ev 10 april, 19.00: VästeråsIrsta HF–H65 Höör
Ev 13 april, 15.00: H65 Höör–VästeråsIrsta HF